Kargadoor Zuidwolde

0
239

Als liefhebber van het aangespannen rijden ben je in Zuidwolde aan het goede adres. Op zaterdag 8 juli is het evenement Kar Ga Door Zuidwolde. Een dag met bijzondere, oude voertuigen, oude ambachten en een gezellige markt.

De handkarren zijn hierin een bijzonderheid. Die worden voor deze dag uit het museum gehaald en door kargadoors in bijpassende nostalgische kleding door de straten van Zuidwolde geduwd.

Authentiek

Maar ook de oldtimers – van auto’s tot tractoren – en fietsen met bestuurders in bijpassende oude kleding zijn een lust voor het oog. In overleg met de Nederlandse Vereniging Traditioneel Gerij is er een mooie rondrit / klassementsrit voor het aangespannen rijden in het evenement opgenomen.

De Wolden

Zuidwolde ligt in gemeente de Wolden waar de paardensport een belangrijke plek inneemt. Met een aantal jaarlijkse evenementen waar duizenden toeschouwers op af komen. De toevoeging van een rondrit voor rijtuigen sluit mooi aan bij de gehele aankleding van de Kar Ga Door. Dit moet gezien worden als de welbekende Reestdal tocht die in Zuidwolde al enkele jaren niet meer in deze vorm is georganiseerd. Meer info: bij Henk Tichelaar via 0031(0)6- 20 441 199.