Paardendagen Driesum Wouterswoude

0
1500

Wat niet op het lijstje van liefhebbers mag ontbreken zijn de Paardendagen in Driezum-Wâlterswâld. Dit evenement trekt jaarlijks duizenden bezoekers.

Op vrijdag 28 juli komen er 150 aanspanningen plus honderden pony’s en paarden uit het hele land naar Driezum-Wâlterswâld-Damwâld om deel te nemen aan het Open Fries Kampioenschap Paardenmarathon. Een unieke menwedstrijd waar elf fraai aangeklede hindernissen in deze drie dorpen, gelegen in de mooie Friese Wouden, de basis vormen voor de wedstrijd.

Boerendag

Op zaterdag 29 juli is traditiegetrouw de Boerendag te Wâlterswâld, de gezelligste familiedag van het jaar. Het programma van de Boerendag is zeer gevarieerd met vele attracties voor jong en oud. Naast paarden zijn er de jaarlijkse Rundveekeuring van Noord-Friesland en provinciale Geitenkeuring van Fryslân. Met de Boerenmarkt, het Kinderplein, oude ambachten, oldtimers, theater, muziek, demo’s en een diversiteit van Paardenkrachten wordt het genieten tijdens de Paardenkrachtenshow. Meer info op www.paardendagen.nl

Foto’s: Sjoerd Hofstra