Shooting Break replica bekoort juryleden het meest

0
323
Familie ten Hove met Shooting Break uit 2017.
Familie ten Hove met Shooting Break uit 2017.

Het was de Familie ten Hove met een gloednieuwe Shooting Break replica getrokken door een span zwarten, die de juryleden het meest kon bekoren vandaag op de open rit voor traditionele rijtuigen en replica’s in Winterswijk.

Voor de rit, die werd georganiseerd door Menvereniging Winterswijk Oud Gerij e.o., hadden zich twaalf aanspanningen aangemeld. Juryleden waren het echtpaar Meerdink uit Kotten en het echtpaar Hoftijzer uit Aalten.

De paarden voor de Shooting Break van Familie ten Hove waren Benito en Majesteit, een Gelderse en een Groninger.

Dokterswagen

Thijs ten Wolde, lid van de organiserende vereniging, werd tweede. Hij mende een vierwielige dokterskoets replica uit 2009. Hij, zijn hond en Haflinger Lela werden vergezeld door kleindochter Brecht Klok. Brecht won de dag ervoor nog bekers met Lela onder het zadel op het Haflingerweekend in Ermelo.

Victoria uit 1800

Op de derde plaats eindigde Bertus Kruisselbrink, eveneens lid van Menvereniging Winterswijk, met zijn zelfgefokte KWPN-schimmels Nienke en haar zoon Dino. Kruisselbrink had zijn gerestaureerde Victoria uit 1800 voor de gelegenheid weer mooi opgepoetst. Edith en Raymond Meekes en Annie Bollen zaten er bij op de koets.

Fotoalbum