Enorme belangstelling voor de 41e Kastelenrit in Vorden

0
426

Afgelopen zondag werd door de Kastelenritcommissie van ‘Aanspanning In de Reep’n Vorden e.o.’ voor de 41e keer de Kastelenrit georganiseerd. Maar liefst 56 aanspanningen hadden zich voor de rit, die langs de kastelen en landgoederen in de omgeving van Vorden leidt, ingeschreven.

Vanaf half 8 in de ochtend verzamelden de deelnemers zich op de weide naast Kasteel Den Bramel (dat in eigendom is van mevrouw T. Blom-Thate) om zich klaar te maken voor de tocht. De presentatie CTA was een uur later op het voorplein van het kasteel. Een negental aanspanningen liet zich door juryleden mevr. Maathuis en dhr. Bekkering beoordelen voor de NVTG.

Kastelen

Om 10 uur vertrok de stoet voor het eerste deel van de rit langs Kasteel Vorden, Kasteel De Kieftskamp, Kasteel Het Onstein en Kasteel De Wiersse, waar een sherrystop gehouden werd. Om kwart over elf reed men verder langs Kasteel De Wildenborch en Huize Het Enzerinck om weer terug te keren naar Kasteel Den Bramel voor de lunchpauze. Hier konden de vele geïnteresseerden de aanspanningen bewonderen, terwijl dhr. Van Ginkel uitleg over de rijtuigen gaf.

De middagroute voerde de deelnemers van Kasteel Den Bramel naar Vorden. In de Dorpsstraat aldaar was het defilé en werden alle aanspanningen aan het publiek voorgesteld. Daarna was het tijd voor de prijsuitreiking.

Foto’s van de 41e Kastelenrit

Video van de 41e Kastelenrit

Tekst, video en foto’s: Bert Heeren