ITDM Oostkamp: geweldige organisatie

0
120

Op zondag 13 augustus 2017 werd in Oostkamp bij Brugge in België een Internationale Traditie Menwedstrijd verreden. Op het domein van kasteel ‘de Herten’ hadden traditiemenner Ides Cornillie en zijn echtgenote Odette samen met hun talrijke vrijwilligers een wedstrijd georganiseerd voor traditie menners, dus met originele gerestaureerde koetsen en getrouwe replica’s. Er waren 35 deelnemers uit België, Duitsland, Frankrijk en Nederland aanwezig.
Al rond de klok van 8.30 uur kwamen de eerste deelnemers aan de start, allereerst voor het opmeten van de rijtuigbreedte voor het te verrijden kegelparcours in de middag bij de heer Cauwels. Voor de presentatie waren er drie juryleden: de heer Papin uit Frankrijk, de heer Vanderschueren uit België en mevrouw Bart uit Nederland. Voorzitter van de jury was de heer Storme uit België.

Lange pauze

Hierna werd er gestart voor het 15 kilometer lange wegtraject met onderweg vijf af te leggen proeven. Het wegtraject was uitgezet in een prachtige omgeving en doorkruiste diverse kasteeldomeinen. Rond de middag was er een algemene pauze uitgetrokken voor de warme lunch met een glaasje voortreffelijke wijn. Na de pauze werd de vaardigheidsproef verreden.

Uitslag

En na het rekenmoment konden de aanspanningen naar binnen in de rijbaan voor de officiële uitslag die verwoord werd door de deskundige speaker de heer Lesieur, secretaris van de Belgian Driving Association, onder wiens auspiciën dit evenement verreden werd.
Al met al een prachtige wedstrijd, waarbij alle laureaten, alsmede de voltallige organisatie van harte geluk worden gewenst. De deelnemers hopen op een vervolg in de toekomst.

Ludo Vanden Bussche
Bert Lockefeer
Mat van Hoorincks, beste vrouwelijke menner

De uitslag was als volgt:

Enkelspan pony:

 • Albert Lockefeer NL
 • Desmesures/ de Montebello FR
 • Mat van Hoorickx NL

Tweespan pony:

 1. Ludo Vanden Bussche B
 2. Daniel Vereenooghe B
 3. Jan Spinoy B

Enkelspan paard:

 1. Mario Renaer B
 2. Martin Elders NL
 3. Guido Claeys B

Tweespan paard:

 1. Leo Lemsom NL
 2. Annemiek Looije NL
 3. Stefaan Vanhouwaert B

Tandem paard en pony:

 1. Urbain Van de Voorde B
 2. Marc Matthys B
 3. Consuelo de Grunne D

Vierspan paard en pony:

 1. Hennie Hagen NL
 2. Luc Vandenabielle B
 3. Erwin Veranneman B

Overige vermeldingen:

Beste vrouwelijke menster: Mat van Hoorickx NL

Jongste Groom: Camiel, zoon van Els Van de Voorde en kleinzoon van Urbain

Algemeen winnaar: Hennie Hagen NL

Tekst:Bert Lockefeer
Foto’s: Mieke Lockefeer- de Rijck