CIAT Weert: veel gezelligheid en mooie koetsen

0
231

Vanaf aanstaande vrijdag zullen de deelnemers aan het CIAT bij de RijoStables in Weert arriveren. Voor de deelnemers die overnachten op het terrein zijn er op het deelnemersveld voorzieningen, zoals elektra en water, toiletten en douches. De stallen bevinden zich op het deelnemersveld en zijn voorzien van stro. Ook is er een wasplaats aanwezig.

Voor de deelnemers die vrijdag al aanwezig zijn, wordt er een “landenavond” georganiseerd waar iedere deelnemer of land een bijdrage kan leveren in de vorm van een voorgerecht, bijgerecht of dessert, of in de vorm van een drankje. Dit openingsfeest begint om 19.30 uur.

Ontbijt

Voor diegenen die willen ontbijten in de kantine is dat mogelijk op zaterdag en zondag van 7.30 tot 10.00 uur. In de kantine is ook een kleine kaart voor de lunch, met lekkere betaalbare menu’s. Op het terrein is tijdens de CIAT dagen ook een frituur aanwezig.

Programma

Zaterdag zal om 10.00 uur de eerste deelnemer starten om de route te rijden naar de presentatie. In tegenstelling tot vorig jaar is deze op het terrein van Rijo Stables. De jurering wordt gedaan door drie juryleden: de heer Hartmuth Huber (Duitsland), de heer Bé Bekkering (Nederland) en mevrouw Caroline Douglas (Engeland).

Om 16.30 uur is er een briefing met aansluitend een verkenning van de route voor diegene die wil. En is er tevens gelegenheid om het vaardigheidsparcours te verkennen.
Om 19.30 uur worden diegenen die ingeschreven hebben, verwacht voor het diner.

De proeven

Zondag om 10.00 uur start de eerste aanspanning in de route van zestien kilometer, met daarin opgenomen vijf hindernissen. Tot 12.30 uur is er gelegenheid om het vaardigheidsparcours te verkennen. Om 13.00 uur zal een begin worden gemaakt met de vaardigheid en zal naar verwachting om 16.00 uur de laatste deelnemer starten, waarna rond 17.00 à 17.30 uur de prijsuitreiking is.

Als afsluiting is er om 18.30 uur een barbecue (vooraf opgeven).
De organisatie begroet u graag als toeschouwer op deze tweede editie van het CIAT Weert aan de Koekoeksweg.