Zonovergoten zilveren Prinsenrit *foto’s*

0
361

Op zondag 27 augustus werd voor de 25e keer de Prinsenrit gereden. De rit die zijn naam dankt aan de inspectietochten die de Prinsen van Oranje, Heren van Breda, jaarlijks lang hun landerijen maakten.

Voor deze zeer feestelijke tocht hadden zich 28 deelnemers uit Nederland en België ingeschreven. Vanaf 08.00 uur werd ieder hartelijk ontvangen met een kop koffie en een verrukkelijk Brabants worstenbroodje.

Even later vertrokken de aanspanningen voor het eerste deel van de rit door het prachtige landschap langs Den Hout en Oosterhout.

Koffiestop bij de zusters op Sint Catharinadal.

De koffiestop was bij de zusters van het Sint Catharinadal. Zij waren bijzonder enthousiast bij het zien van al die prachtige rijtuigen en rijk uitgedoste inzittenden. De lunchstop was bij de ‘Jacobushoeve’ en ook hier was er zeer veel belangstelling voor de rijtuigen. De volgende pauze, waarbij de koetsiers en hun passagiers genoten van een lekker sherry, vond plaats in het prachtige bosgebied van Surea.

Na het uitspannen kwamen allen bijeen voor de gezellige nazit en de prijsuitreiking. De deskundige jury, mevrouw Arnst en de heer Van Wijngaarden, had alle aanspanningen goed bekeken en de winnaars uitgezocht.

Prijswinnaars
1e prijs enkelspan: nr 28, de heer J. van Veldhoven, Wagonette met Fries
1e prijs dubbelspan: nr 26, Jeroen Brouwer, Private omnibus met KWPN tuigpaarden
1e prijs meerspan: nr 25, familie Leen van Vliet, break met KWPN-paarden
Schoonste dame: nr 17, mevrouw Reedijk
Schoonste geheel: nr 19, familie Van Riel (foto boven)

Bekijk de prachtige foto’s van Bert Heeren:

Tekst en foto’s: Bert Heeren

Prinsenrit nr 1 Jac de Leeuw
Prinsenrit nr 15 Henry de Goeij in de Wijngaard
Prinsenrit nr 22 Gerard Horst in de wijngaard van St Catherinadal
Prinsenrit nr 25 Leen van Vliet in de wijngaard
Prinsenrit nr 26 Jeroen Brouwer
Prinsenrit mevrouw Reedijk schoonste dame