Zeer geslaagd CIAT in Weert *fotoserie*

0
609
nr16 Ruben Oosterlijnck (B) Roofseatbrik

Op 2 en 3 september was er de tweede editie van dit Authentieke Rijtuigen weekend, op en rond de terreinen van Rijo Stables in Weert.

De dertig aanspanningen arriveerden op vrijdag 1 september en genoten van de ‘landenavond’. Elke deelnemer kon zijn bijdrage leveren door een gerecht of drankje mee te brengen. Op zaterdag was er naast het Open Huis bij Rijo Stables een tocht en presentatie in Weert. Alle aanspanningen werden hier besproken door Pam van Geloven en beoordeeld door een deskundige internationale jury, de heren Hartmuth Huber (Duitsland), Bé Bekkering en de heer Klaas Conijn.

Een heerlijk diner op zaterdagavond maakte de dag helemaal af. Zondag was er een tocht van 15 kilometer door de mooie omgeving. Voordat men hieraan mocht beginnen moesten er een vijf onderdelen worden afgelegd: 20 seconden halthouden, achterwaarts gaan, lopen over een mat, verplaatsen van een glas champagne en halthouden en groeten.

Na de rit startte de vaardigheid. Alle aanspanningen moesten proberen het parcours (20 poorten) in een korte tijd af te leggen. De burgemeester van Weert, de heer Jos Heijmans, deelde geassisteerd door Rini Rutjens, de prijzen uit. Ook deze avond werd voor de deelnemers afgesloten met een gezellige borrel.

Bekijk de 170 foto’s door Bert Heeren op de YouTube-serie CIAT Weert 2017.

Tekst en foto’s: Bert Heeren