NK traditioneel gerij 2017 in Rotterdam *fotoserie*

0
528
NK traditioneel gerij

Het Nederlands Kampioenschap Traditioneel Gerij werd afgelopen zaterdag georganiseerd door de Rotterdamsche Manege en de NVTG.

De terreinen van de Rotterdamsche Manege vormden het prachtige decor voor dit NK. Van de aanwezige 20 combinaties namen er 9 deel aan het NK, verdeeld over drie rubrieken en twee categorieën. Om 09.30 uur werd begonnen met de presentatie op de mooie all-Weather bodem naast de manege waar ook jaarlijks het CHIO wordt gehouden.

Vrolijk en enthousiast

De dag voor het NK regende het de hele dag, en dan ook de gehele dag door! Ook voor de zaterdagmorgen was regen voorspeld. Er waren gelukkig toch heel wat deelnemers tijdig aanwezig in Rotterdam. En het werd droog, een uur voordat gestart zou worden, wat de deelnemers vrolijk en enthousiast maakte! Ondanks dat het bij aanvang van de presentatie weer begon te regenen, bleef het enthousiasme bij de deelnemers en vrijwilligers aanwezig. Toch stapte een enkeling uit.

Om 11.15 uur werd het droog en zetten de aanspanningen zich in beweging richting het Hoge en Lage Bergse bos voor de fantastisch verzorgde lunch van de Kookclub van de Rotterdamsche Manege die door de vrijwilligers werd uitgeserveerd. Na deze lunch vertrokken de aanspanningen weer om via de ‘Rotte’ terug te rijden naar het Kralingse Bos voor de prijsuitreiking.

Ondanks de regen voor het vertrek en een flinke onweersbui waar men in de middagroute in verzeild raakte, werd de dag in een heerlijk zonnetje afgesloten.

De uitslagen:

Rubriek 1A & 2A CAT 1 Pony’s Authentiek
Nederlands kampioen: Ben Meijland uit Limmen, 221,17 ptn.
2de prijs: Johann Haasnoot uit Vorden, 216,50 ptn.
3de prijs: Roel Hoekman uit Markelo, 215,50 ptn.
4de prijs: Bert Lockefeer uit Eede (Z), 209 ptn.

Rubriek 3A & 4A CAT 1 Paarden Authentiek
Nederlands kampioen: Ton Maat uit Ulvenhout, 230,17 ptn.
2de prijs: Mart van Wijhe uit Doornspijk, 213,33 ptn.

Alle rubrieken CAT 2 Replica’s
Nederlands kampioen: Hans Vermeulen uit Driebergen, 217,33 ptn.

Voor de aanspanning met de hoogste score uit drie beoordelingen het afgelopen seizoen is de Van der Wiel MenSport traditietrofee gegaan naar Johann Haasnoot in de categorie 1 authentiek en de Epona trofee naar Hans Vermeulen in de Categorie 2 Replica’s.

Het naast het NK gehouden CTA leverde de volgende prijswinnaars op:

Alle rubrieken CAT 1 Authentiek
1ste Prijs: Urbain van de Voorde uit Wachtebeke (B), 226,25 ptn.

Alle rubrieken CAT 2 Replica’s
1ste Prijs: Riny Rutjens uit Weert, 207 ptn.

Tekst en foto’s: Bert Heeren

Klik hier voor de complete fotoserie.

NK traditioneel gerij