Na modderige wedstrijd Zuidlaarderveen: Schilderij voor Roelf Lamein

0
83
Jeugdmenner Alwin Smegen (Foto: Henry de Knegt)

Op zaterdag 9 september jl. werd voor de 14e keer de jaarlijkse oefenmarathon gehouden in Zuidlaarderveen. Niet alleen voorafgaand, maar ook tijdens de wedstrijd kwam de regen met bakken naar beneden. Voor de deelnemers en hun grooms was een regenpak dan ook geen overbodige luxe.

De vele regenval zorgde voor erg natte en modderige terreinen. De dressuur was behoorlijk afzien, maar toch viel uiteindelijk de zwaarte van de hindernissen nog best wel mee. En het scheelde natuurlijk dat een groot deel van het traject over de verharde weg ging. Later op de dag kwam gelukkig het zonnetje er nog even door en was het nog best aangenaam.

Prijsuitreiking 2016

Gelukkig waren, ondanks het weer, de meeste menners wel gekomen. Er werd in twee ringen dressuur gereden en vervolgens de marathon. Na het uitstaptraject van de marathon volgde nog de afsluitende vaardigheid. Voorafgaand aan de prijsuitreiking van deze dag werd het schilderij aan de prijswinnaar van vorig jaar, Dominique de Gelder, overhandigd.

Felle strijd om de hoofdprijs

In Zuidlaarderveen wordt er altijd door alle deelnemers fel gestreden voor de eerste plek. Er wordt namelijk één klassement opgemaakt van alle deelnemers en de hoofdprijs is daar een schilderij van je eigen aanspanning. Dat betekent dat er van een foto van de wedstrijd een schilderij wordt gemaakt, door schilder Constantijn van den Hout van Atelier Terp en Tijn. Dit schilderij wordt dan het volgende jaar aan de winnaar overhandigd. Het is overigens wel zo dat je als deelnemer maar één keer het schilderij kunt winnen.

Spannend na de dressuur…

Alleen de dressuurpunten werden tussentijds bekendgemaakt. Verder bleef het spannend tot het eind en wist nog niemand hoe het klassement eruit zou zien. De beste dressuurscore was voor Carolien Fischer met haar dubbelspan pony’s. Een aantal deelnemers zat telkens erg dichtbij elkaar qua tijden in de hindernissen. In veel hindernissen ging het tussen Ties Tolner, Henk Bos, Carolien Fischer en Roelf Lamein.

Carolien Fischer wint

Na drie onderdelen was het uiteindelijk Carolien Fischer die samen met haar groom Nicole Rood, gehuldigd werd als winnaar van de wedstrijd. Maar omdat Carolien het schilderij al eens een keer heeft gewonnen, ging het schilderij naar de winnaar van de tweede prijs, Roelf Lamein met de grooms Hindriëtta Lamein en Lisanne Timmers en zijn vierspan pony’s.

Carolien ontving vervolgens een zeer fraai houten paard, de eigenlijke tweede prijs. Naast genoemde prijzen waren er nog vele extra prijzen voor de winnaars.

Tekst: Trijntje Lamein
Foto: Henry Knegt (De Mennerij)
Op de foto: Een van de jeugdige deelnemers, Alwin Smegen