Betuwe Linge Cup: Van Tuijl weer messcherp door vaste grooms *fotoserie*

0
667
Betuwe Linge Cup januari 2018 Foto Gemma Jansen
Gerco van Tuijl - Foto Gemma Jansen

Bij hippisch centrum De Lingebrug vond 5 en 6 januari de strijd om de Betuwe Linge Cup plaats. Met als zinderende afsluiter de finale op zaterdagavond. Menners uit het hele land kwamen naar Zoelen. De wedstrijd kreeg zelfs een internationaal tintje door de deelname van de Belgische menner, Bruno Taverniers.

Deze stuurde zijn vierspan vossen in twee weergaloze ritten naar de eerste prijs in zijn rubriek en nam breed lachend de prijs mee terug naar België.

Vaste grooms

De rubriek vierspan pony werd, met een verschil van maar liefst veertien seconden op de nummer twee, gewonnen door Gerco van Tuyl uit Est. Met zijn beide zussen Corlinda en Danielle van Tuyl als grooms achterop de wagen leidde hij zijn vier Welshen messcherp over de brug en door de meervoudige hindernissen en de kegeldoorgangen. Nergens kwam hij in de problemen en de ballenteller bleef dan ook op nul staan.

Na afloop glunderde hij: ‘Vanavond heb ik weer heel fijn gereden. De vorige wedstrijd kon Corlinda niet groomen en moest mijn vader invallen. Dat was voor ons allebei, op zijn zachtst gezegd, wennen. Gelukkig had ik deze keer weer mijn vaste grooms op de wagen. Zij weten precies wat ze moeten doen achterop en daardoor kon ik weer alles op alles zetten en de pony´s zo snel rondsturen!’

Lees hier meer en bekijk alle uitslagen

Fotoserie

Foto’s en tekst: Gemma Jansen