MenSport wisseltrofee België

De MenSport Wisseltrofee België is een stimuleringsprijs. Kandidaten moeten CAN* rijden waarin de resultaten van de dressuurproeven het uitgangspunt voor de puntentelling van de wisseltrofee vormen. De MenSport Wisseltrofee is in het leven geroepen om de waarde van de dressuur voor het mennen te benadrukken.

Een goede dressuurmatige africhting is niet alleen het fysieke behoud van paard of pony maar eist ook absolute gehoorzaamheid. Die eigenschappen zijn ook in de marathon en vaardigheid vereist.
In de ranking zijn alle mogelijke CAN*-aanspanningen opgenomen: paarden, pony’s, enkel- en meerspan.

Nieuw in 2017
De spelregels en de werkwijze zijn vanaf dit jaar zoveel mogelijk gelijk getrokken met de Nederlandse versie van de trofee. De puntentelling zal op dezelfde wijze plaats gaan vinden als in Nederland. Dat betekent dat er niet meer wordt gewerkt met plaatsingspunten, maar dat je behaalde strafpunten in de dressuur per wedstrijd worden afgetrokken van een totaal van 160 punten. De drie beste resultaten van het seizoen blijven staan. Na elke wedstrijd wordt het klassement bijgewerkt en gepubliceerd op www.mensport.be. Pas nadat je hebt aangemeld, tellen je punten mee, dus voor het optimale resultaat raden we aan je gelijk aan te melden. Het gaat om de beste drie resultaten gereden in het onderdeel dressuur op het niveau CAN*. Je kunt alleen meedoen als jij of je pony(‘s)/paard(en) nog geen tweesterrenniveau hebben gereden. Het gaat alleen over wedstrijden met de onderdelen A, B, en C, waarbij je dressuurpunten alleen meetellen in de competitie, als je de betreffende wedstrijd helemaal hebt uitgereden. De trofee wordt ieder jaar uitgereikt tijdens Flanders Horse expo in Gent.
Aanmelden
Om te worden opgenomen in het klassement meld je aan door een mail te sturen naar info@mensport.nl. Hierin vermeld je je naam, adres, mailadres plus de discipline waarin je rijdt. Het maakt overigens niet uit of je met een paard of pony rijdt en evenmin of dat in enkel- twee- of vierspan is. Deelname is kosteloos en je maakt kans op leuke extraatjes.