Bastiaan de Recht
Bastiaan de Recht

Ticketverkoop ‘Dressuur op gelijke voet’ van start!

Instructie

Het trainen aan de hand wint aan populariteit. Terecht, want het is een heel nuttige manier van trainen en een waardevolle aanvulling op het rijden onder het zadel of voor de koets. Op 31 mei neemt Bastiaan de Recht ons mee in de verschillende vormen van het trainen vanaf de grond in de KNHS College Tour ‘Dressuur op gelijke voet’. 

De ticketverkoop is gestart! Bestel ze snel via deze link

Bastiaan de Recht is Maestro in de klassieke rijkunst, Grand Prix-ruiter, specialist in werken aan de hand en aan de lange teugel en daarnaast ook revalidatietrainer. In zijn manier van trainen staat de vertrouwensband met het paard centraal. Onze communicatie richting het paard is daarin de sleutel.

De basisbeginselen

In deze KNHS College Tour zal Bastiaan de basisbeginselen van het werken aan de hand uitleggen, zodat iedereen hier thuis mee aan de slag kan. Duidelijk zal worden dat onze lichaamspositie, looprichting, handpositie, maar ook de juiste kennis van biomechanica essentieel zijn. “Het werken aan de hand heeft vooral nut wanneer het wordt toegepast op een manier die overeenkomt met het rijden, dus ook de biomechanica, rijtechnische aspecten en leerprincipes van het paard mogen we tijdens het werken aan de hand niet vergeten”, aldus Bastiaan.

De weg naar ultieme verzameling

Met het trainen vanaf de grond wordt ook het scala van de opleiding gevolgd. Bastiaan zal het meest verzamelde werk tijdens deze College Tour niet overslaan. Met twee paarden zal hij het werken richting de piaffe en verzameling aan de hand laten zien. Bastiaan: “Een paard zijn opleiding moet klaar zijn voor de piaffe: alle stappen daarvóór moeten bevestigd zijn. Het werken aan de hand is vooral bekend voor het aanleren van piaffe, maar het is veel meer dan dat. Wanneer het aan de hand werken alleen gebruikt wordt om de piaffe aan te leren, zie je dat de piaffe een kunstje wordt. Ik wil juist aan de hand een piaffe creëren die ontstaat uit een goede opleiding en waar je ook rijtechnisch iets aan hebt.” Om dit te demonstreren zal dit later ook onder het zadel worden getoond.

Veel meer vormen van het trainen vanaf de grond zullen deze veelzijdige avond behandeld worden: ook het werken aan de lange teugel in Franse en Weense Stijl worden getoond, net als het werken aan de dubbele longe. Ook zal Bastiaan de schoolsprongen laten zien, die vooral nog worden beoefend in klassieke rijscholen.

Licentiepunten

Naast dat het een super interessante avond belooft te worden, zij er 50 licentiepunten te verdienen voor KNHS instructeurs! Let wel op: Voor het automatisch bijschrijven van de licentiepunten koop je zelf je ticket en vul je het lidmaatschapsnummer in. 

Bestel je tickets vanaf nu via deze link!