Afbeelding

Een prachtige uitdaging

Algemeen

“Hoi, met Karin. Ik hoorde dat je gestopt bent als hoofdredacteur bij de Welsh. Voor MenSport zoeken we een Community redacteur, is dat niet iets voor jou?” Nu moet ik bekennen dat ik over het algemeen niet om woorden verlegen zit en vrij snel reageer, maar toen was het wel even stil aan de telefoon. “Ja, nou nee, euh, of ja, weet je zeker dat je mij bedoelt…” , iets dergelijks wist ik op een gegeven ogenblik uit te brengen. Echt een antwoord waarvan je dan denkt: die persoon moet ik hebben voor deze baan……

Gelukkig kent Karin mij langer dan vandaag en na een paar goede gesprekken besluit ik om de stap te zetten. En wat voor een stap! Het lijkt wel of ik in een rollercoaster beland: De EK’s en WK’s vliegen me om de oren, het is rennen om op tijd berichten op de website te (laten) zetten, en ondertussen ga ik de strijd aan met Pubble, Dropbox, en Basecamp! Maar hoe leuk is het toch! Er gaat een wereld voor mij open en ik word door iedereen die ik ontmoet op het juiste pad geholpen. Kortom, ik heb absoluut geen spijt van mijn beslissing!

Met enigszins gemengde gevoelens moet ik wel bekennen dat ik al bijna vijftig jaar rondloop in de paarden- en ponywereld. Begonnen als amazone die vervolgens ook is gaan mennen, beide uitsluitend recreatief maar wel met heel veel plezier, om uiteindelijk volledig verliefd te worden op de Welsh pony. En hoewel de Welsh pony mijn hart gestolen heeft is er bij mij ook heel veel liefde voor alle paarden en pony’s, groot en klein. Vanuit deze achtergrond, en mijn eerdere redactionele ervaringen als hoofdredacteur van het Welsh Bulletin en het Welsh Pony & Cob Magazine, hoop ik als Community redacteur van de MenSport een positieve bijdrage te kunnen leveren aan onze prachtige mensport!”

En dan is het zover. Nummer 7 van de MenSport is klaar, mijn eerste ei is gelegd, en volgens mij voor elk wat wils. Een prachtig interview met Bram en IJsbrand Chardon, verslag van de WK’s tweespannen en ponymennen, een leerzame les met leidseldrukmeting, een rondrit door Flevoland en nog veel en veel meer.

Ik heb hier met veel plezier aan gewerkt en er rest mij nu niets anders meer dan iedereen heel veel leesplezier toe te wensen!

Anja Rozema, Community redacteur