v Bas de Koning - Betuwe en Linge cup 18-11-2017 - foto Eveline Roseboom Meel-1706-2
v Bas de Koning - Betuwe en Linge cup 18-11-2017 - foto Eveline Roseboom Meel-1706-2 Betuwe Linge Cup Zoelen - Bas de Koning - Winnaar enkelspan paard - Foto: Eveline Roseboom Meel

Betuwe Linge Cup: De Koning, Van Tuijl en Marijnissen winnen opnieuw

Algemeen

Op de Betuwe Linge Cup op vrijdag 5 en zaterdag 6 januari wisten een aantal winnaars van de editie in november, wederom hun rubriek te winnen. Bas de Koning won net als in november de rubriek enkelspan paard, Gerco van Tuijl was weer de winnaar van de vierspan pony-rubriek en Frans Marijnissen wist opnieuw zijn concurrenten bij de tweespan pony’s achter zich te houden. Gerco van Tuijl was niet alleen het snelst bij de vierspannen, maar bleef ook als enige foutloos en won met overmacht de rubriek vierspan pony voor respectievelijk Anton Molendijk en Arie van Zanten. Winnaar bij de vierspannen paard werd Bruno Taveniers. (lees meer over de vierspannen)

Enkelspannen

In de finale Enkelspan Paard, veruit de grootste rubriek, legde Milou Huisman met Sheikan-H het vuur heet aan de schenen bij Bas de Koning. Uiteindelijk was hij achttiende seconde sneller dan Milou en moest laatstgenoemde ook nog een balletje laten noteren. De rubriek Enkelspan Pony werd een overwinning voor Kees van de Beek met Magic Power. De snelste tijd werd hierin neergezet door de 79-jarige Thijs Gerritsen met Sander, maar in de haast vielen twee ballen en moest de Maurikse menner genoegen nemen met een derde prijs.

Heetst van de strijd

Bij de Tweespan Paard bleef Kees Rommens met Quatar en Bixie foutloos en daarmee de razendsnelle Brabander, Marcel Marijnissen met Suzan en Vivian een seconde voor. De aanspanningen in de rubriek Tweespan Pony waren eveneens behoorlijk aan elkaar gewaagd. Viel bij zijn broer in het heetst van de strijd een bal van de kegel, Frans Marijnissen liet met de leidsels in handen van Sile en Sietske alles op zijn plaats en zette een niet te kloppen eindtijd van 115.50 neer.

Topfitte pensionado

In de Jeugdrubriek maakte onder meer Jente Schievink indruk met Ventje. Dit duo zette ondanks een gevallen bal in beide manches toch de winnende eindtijd neer. Manon van der Molen mocht aansluiten als tweede. Zij bleef wel foutloos met Alex. Deze Haflinger van Janneke den Hartog is inmiddels 26 jaar, maar ondanks deze pensioengerechtigde leeftijd nog topfit en nog even enthousiast bij het startsein als in vroeger dagen! Bekijk hier een fotoserie Bekijk hier alle uitslagen Bron: Menuitslagen