Henri de Haas houten jan2013 (1) (800x533)
Henri de Haas houten jan2013 (1) (800x533)

Tiende editie Indoor Houten vrijdag van start

Algemeen

Nog een paar dagen en dan start alweer de 10e editie van Indoor Houten. De organisatie is de afgelopen maanden druk bezig geweest om ook van deze editie weer een groot succes te maken. De wedstrijd start vrijdagmiddag traditiegetrouw om 12.00 uur met tweespan paard. Nieuw dit jaar is de tandem pony rubriek welke aansluitend aan de paarden verreden wordt. Klokslag 16.00 uur begint de grootste rubriek, namelijk enkelspan paard. Dit jaar zullen er maar liefst 45 combinaties strijden om een felbegeerde finale plaats.

Ponyspannen

Op zaterdagochtend bijten de enkelspan pony’s vanaf 8 uur het spits af in het uitdagende parcours. Net voor 13.00 uur verschijnen 34 tweespan pony’s in de baan. Vanaf 17.00 verwelkomen we maar liefst 13 vierspan pony’s.

Finale

De spannende finale van Indoor Houten start om 19.30 uur. Hier zullen de beste combinaties per rubriek strijden voor de prijzen. In de finale wordt ook de rubriek vierspan paard verreden over twee manches.

District kampioenschap

Naast dat de deelnemers Indoor Houten op hun naam kunnen schrijven, is deze wedstrijd door mendistrict West aangewezen als District Kampioenschap Mendistrict West. De deelnemers van het district strijden voor het kampioenschap én een ticket voor het Team West voor de Strijd der Districten op 3 februari in Nijkerk. De organisatie nodigt iedereen van harte uit om dit spektakel mee te komen maken op vrijdag 19 en zaterdag 20 januari aanstaande. Zoals ieder jaar is de entree gratis en wordt de zaterdagavond afgesloten met een spetterend feest. Klik hier voor de voorlopige startlijst De uitslagen zijn ook deze editie live te volgen via www.menuitslagen.nl