Jerome Voutaz (800x533)
Jerome Voutaz (800x533) Jérôme Voutaz. Photo: Karl-Heinz Frieler/FEI

Voutaz en Geerts naar Wereldbekerfinale *video*

Algemeen

Zwitser Jérôme Voutaz en Belg Glenn Geerts zijn vanmiddag in Leipzig eerste en tweede geworden in de laatste Wereldbekerwedstrijd. Daarmee hebben ze voldoende punten behaald voor een startbewijs voor de Wereldbekerfinale begin volgende maand in Bordeaux. Boyd Exell werd derde in Leipzig. De Australiër had met drie eerdere overwinningen niets te vrezen en gaat als klassementsleider naar de finale om er zijn titel te verdedigen.

Jérôme Voutaz

Voutaz klimt na zijn zege in Leipzig van een zesde plek in het tussenklassement, naar een tweede in de stand na Leipzig. Op de plaatsen drie tot en met vijf staan de Nederlanders IJsbrand Chardon, Koos de Ronde en Bram Chardon die zich al hadden verzekerd van een startplek in de finale.

Glenn Geerts

Glenn Geerts klimt door zijn tweede plek drie plaatsen, waardoor hij bij de beste zes hoor die naar de finale gaan. Dat ten koste van Duitser Georg von Stein, die wel deelnam in Leipzig, maar als Wildcardmenner geen punten kon verdienen. Hij werd vierde in Leipzig voor IJsbrand Chardon, Koos de Ronde en Chester Weber.

Kijk terug