Kelly Speelman Sturrus Foto Stal de Ronde
Kelly Speelman Sturrus Foto Stal de Ronde Kelly Speelman-Sturrus. Foto: Stal de Ronde

Kelly Sturrus zegeviert in laatste mini-marathon Zwartewaal deze winter

Algemeen

Er werd afgelopen weekend bij Stal de Ronde weer fel gestreden om de hoogste eer op Indoor Zwartewaal, de laatste mini-marathon van deze winter. Ondanks carnaval kon organisatie De Blijde Rijders toch rekenen op een kleine 50 deelnemers. In de grootste rubriek, enkelspan paard, kwamen 16 deelnemers aan de start. In de eerste manche zette Kelly Sturrus de snelste foutloze ronde neer. In de tweede manche kwam Marie de Ronde het snelst foutloos rond, maar dit was net niet genoeg voor de eindzege. De Ronde werd tweede achter Sturrus. Monika Weckwerth liet snelle tijden noteren, maar liet in de eetsye manche een bal op de A-poort van hindernis 11 noteren. de vierde prijs was voor Jan Marc Vonk die in de tweede manche een bal had op hindernis 11.

Snelst van de dag

Het snelst over de beide manches was Viviën Kribbe. Zij won daarmee de zes deelnemers tellende rubriek enkelspan pony. Tweede werd Sanne Hendriks. Ook Wim van der Ende was heel snel en foutloos. Hij won de negen deelnemers tellende rubriek tweespan pony’s. Sanne Janssen werd tweede en Anna de Ronde, die met twee spannen aan de start kwam, veroverde met één van haar spannen de derde prijs. Julia de Ronde won de jeugdrubriek voor Huub van ‘t Westende.

Beste resultaat

Van de drie vierspannen pony’s liet Piet Doorn, ondanks een afgereden bal in de eerste manche, het beste resultaat noteren. Bij de drie tweespannen paarden stuurde Ton Vreugdenhill niet alleen naar de snelste tijden, maar bleef ook als enige foutloos en pakte de zege. Er kwam ook een deelnemer in de rubriek trekpaard aan de start. Lonneke Bours mende haar paard naar twee mooie, foutloze ronden.

Foto’s

Klik hier voor de uitslagen Foto’s: Stal de Ronde