Boyd ExellJumping Indoor Maastricht 2018© DigiShots
Boyd ExellJumping Indoor Maastricht 2018© DigiShots Boyd Exell Jumping Indoor Maastricht 2018 © DigiShots

Boyd Exell wint openingsrubriek op Jumping Indoor Maastricht

Algemeen

Boyd Exell heeft tijdens de eerste editie van de Wereldbeker vierspannen op Jumping Indoor Maastricht de openingsrubriek op zijn naam geschreven. De vijfvoudig Wereldkampioen bleef in het MECC IJsbrand Chardon en Koos de Ronde voor.

Koos de Ronde

Eerste starter Koos de Ronde wist zich ondanks drie afgeworpen balletjes te kwalificeren voor de tweede omloop, die over een verkort parcours werd verreden. De tijden van beide manches werden samen geteld om de einduitslag te bepalen. Ook in de tweede ronde liep De Ronde tegen een aantal foutjes aan waardoor hij in Maastricht derde werd.

IJsbrand Chardon

IJsbrand Chardon kwam met twee fouten uit de eerste ronde, maar wist zich in de tweede manche te herstellen. Dit resulteerde in de enige foutloze rit van de avond en de tweede plaats in totaal. Boyd Exell bleef Chardon uiteindelijk 11 seconden voor. Glenn Geerts werd vanavond vierde, voor Jérôme Voutaz, Edouard Simonet en Chester Weber. Zaterdagavond komen de zeven menners om 21.45 uur opnieuw in de piste. De beste drie menners kwalificeren zich voor de tweede omloop over hetzelfde parcours, waarin met een schone lei wordt begonnen. Klik hier voor de uitslagen. Bron: Hoefnet Foto: Digishots