Districtkampioenen Vaardigheid 2-3-2019
Districtkampioenen Vaardigheid 2-3-2019 Districtkampioenen Vaardigheid 2-3-2019

Districtkampioenschap Oost - pony’s dressuur en vaardigheid

Algemeen

De ponymenners uit mendistrict Oost streden op zaterdag 2 maart voor de kampioenstitels dressuur en vaardigheid in De Hoffmeijer in Ambt Delden. In de Hof van Twente ligt deze schitterende accommodatie met maar liefst 3 binnenbakken. De organisatie was in handen van menvereniging Koets’n Keerls. De 32 dressuurproeven werden beoordeeld door de juryleden Yvonne van der Mark en Wil van Hulst.

Vaardigheid

Na de dressuur zette parcoursbouwer Bennie Steenblik een vaardigheid neer met 20 poorten. Hoewel de 29 menners die van start gingen het parcours bij aanvang lastig vonden bleek toch een groot gedeelte het parcours foutloos en binnen de tijd af te leggen. In de barrage werd dus het verschil gemaakt tussen wel of geen kampioen.

Paarden

Op 16 maart houdt Mendistrict Oost het DK voor de paarden in de Oranjehal in Wenum Wiesel. Ook wordt dan het districtkampioenschap verreden voor de Kür op Muziek zowel voor paarden als voor pony’s.

Kampioenen

De pony kampioenen zijn; B dressuur kampioen Koen Wilhelm, reservekampioen Erik de Haas L dressuur kampioen Melanie van de Bunt, reservekampioen Sanneke Veen M dressuur kampioen Fleur van Empelen, reservekampioen Willie Kleermaker Z en ZZ dressuur kampioen Klazien Kleermaker Tweespan kampioen B, L, Z dressuur Melanie van de Bunt, reservekampioen Jorn van Olst L vaardigheid kampioen Oniek van Olst, reservekampioen Mirjam Wage M vaardigheid kampioen Anouk van de Beek, reservekampioen Sanneke Veen Z en ZZ vaardigheid kampioen Natasja Verheul, reservekampioen Onne Verheul Tweespan kampioen L, M vaardigheid Jorn van Olst, reservekampioen Kessy de Feber Sulky kampioen L, M, Z vaardigheid Hans Lenderink Bron: persbericht