Jannes Kinds - Exloo
Jannes Kinds - Exloo Jannes Kinds - Exloo

Deelnemers uit binnen- en buitenland in Exloo

Algemeen

Van 28 tot en met 31 maart staan de terreinen van Hippisch Centrum Exloo geheel in het teken van de internationale menwedstrijd. Ruim 85 deelnemers uit tien verschillende landen komen gedurende vier dagen in actie in de onderdelen dressuur, marathon en vaardigheid. Menners uit Australië, België, Denemarken, Frankrijk, Groot-Brittannië, Duitsland, Griekenland, Zweden, Verenigde Staten en uiteraard uit eigen land slaan vier dagen lang hun kamp op in het prachtige en gastvrije Drentse Exloo. Dit jaar is een belangrijk jaar voor de tweespan paarden en de enkel-, twee-en vierspan pony’s en dat is terug te zien in het aantal inschrijvingen. Voor deze rubrieken staat er in september een Wereldkampioenschap op het programma en voor de potentiële deelnemers aan deze WK’s vormt Exloo een belangrijke wedstrijd.

Voldoen aan kwalificatie eisen

Na de winterperiode worden de paarden en pony’s voor het eerst weer aan een internationaal jurycorps voorgesteld en kunnen de menners hun strategie bepalen voor de rest van het seizoen. De wedstrijd in Exloo wordt ook gebruikt om te kunnen voldoen aan de kwalificatie eisen die de internationale hippische sportbond stelt om mee te kunnen doen aan het WK.

Parcoursbouwer Arjan Kleinjan

De wedstrijd gaat op donderdagmorgen van start met de veterinaire keuring, waarna de eerste deelnemers ’s middags de piste betreden voor hun dressuurproef. De overige deelnemers rijden op vrijdag dressuur. Zaterdag komen alle menners in actie tijdens de spectaculaire marathon met zes hindernissen, ontworpen door de Nederlandse level 2 parcoursbouwer Arjan Kleinjan, die wordt geassisteerd door WK-parcoursbouwer Josef Middendorf uit Duitsland. De zes hindernissen liggen allen centraal op het terrein van Hippisch Centrum Exloo, waar de afgelopen maanden hard is gewerkt om de bodemgesteldheid en de hindernissen zelf in optimale conditie te krijgen voor de menwedstrijd.

Vaardigheid

Op zondag rijden de menners verdeeld over twee pistes de vaardigheidsproef waarna de winnaars van de derde editie van de internationale menwedstrijd in Exloo bekend zijn. Toegang en parkeren zijn alle dagen gratis. Klik hier voor meer informatie en hier voor het gehele programma. Bron en foto: persbericht