Chardon IJ-AKEN17M102382
Chardon IJ-AKEN17M102382 IJsbrand Chardon CHIO Aachen 2017 © DigiShots

Ijsbrand Chardon: ‘’Exloo is een mooie wedstrijd om mee te beginnen’’

Algemeen

Viervoudig wereldkampioen en regerend Europees kampioen vierspannen Ijsbrand Chardon komt van 28 tot en met 31 maart aan de start op de internationale menwedstrijd op de terreinen van Hippisch Centrum Exloo. Chardon bereidt zich tijdens de CAI2*-wedstrijd in Exloo voor op het buitenseizoen, met als hoogtepunt het EK vierspannen in het Duitse Donaueschingen in augustus van dit jaar: “Exloo is een hele mooie wedstrijd om mijn seizoen mee te beginnen,” vertelt Chardon. “Het derde weekend van april is de eerste grote wedstrijd van het jaar in Kronenberg en ik wil daar gelijk goed presteren. In Exloo kan ik de puntjes op de i gaan zetten bij mijn vierspan.”

Edith Chardon

IJsbrand is overigens niet de enige Chardon op de startlijst in Exloo, dochter Edith neemt deel in de vierspan ponyrubriek. Zij en haar collega ponymenners zetten in Exloo de eerste stappen richting mogelijke deelname aan het WK voor enkel-, twee-en vierspan pony’s eind september in Hongarije.

Tien verschillende landen

In totaal komen er ruim 85 deelnemers uit 10 landen aan de start in Exloo, waaronder een aantal Drentse menners. Harry Streutker (Coevorden) start bij de vierspan paarden, Wolter van der Veen (Peize) komt met zijn tweespan pony’s aan de start, Jannes Kinds (Balloo) brengt zijn vierspan pony’s uit en Para Equestrian deelnemers Francisca den Elzen (Drouwenerveen) en Ingmar Veneman (2e Exloërmond) starten eveneens hun buitenseizoen in Exloo. Klik hier voor meer informatie over de wedstrijd. Bron: persbericht  Foto: Digishots