Winnaar ex Gemma
Winnaar ex Gemma Bardo Voskamp van sponsor Voskamp Hall, Jelle Leliveld en groom, moeder Monique.

Jelle Leliveld winnaar Voskamp MenSport Jeugd Cup

Algemeen

Tijdens een prachtige strijd om de Voskamp MenSport Jeugd Cup was het Jelle Leliveld die er met de bokaal vandoor ging. De jury prees hem om zijn nette stijl en zijn aanspanning maakte geen fouten. “Super leuk!”, reageert de 15-jarige menner. “Ik had er van tevoren niet op gerekend om hier te winnen. We moeten nog wennen aan mijn nieuwe wagen…”

Bardo Voskamp van sponsor Voskamp Hall reikte de mooie bokaal én de cheque voor een les van Bram Chardon uit aan de winnaar. Ook de overige deelnemers gingen met prijzen naar huis. De jury lette naast de fouten en de tijd vooral op de wijze van rijden. “Want dressuur is de basis, óók in het mennen. Je kunt wel door zo’n parcours ‘raggen’, maar liever zien we een nette en vloeiende proef”, aldus mevrouw Hetty Nawijn. Het rapportcijfer voor de stijl telde dus zwaar mee in de einduitslag.

Mooie presentatie

Tweede werd de minst ervaren deelnemer, Joris Lauwers met Casanova Tg. Hij kreeg wat fouten, maar maakte indruk met zijn wijze van rijden en presentatie. De snelste tijden werden gereden door Maurice Goedkoop met Sir Wopeti. Maurice kon zich echter wel vinden in zijn stijlpunt; hij moest iets teveel ‘houwen’ om zijn enthousiaste ‘Woppie’ fijn door de poortjes te kunnen loodsen.

Complimenten van de jury waren er verder voor Rachel van Zwieten met Nando, Sietske Pieck met Jane en Anouk van de Beek met Fien.

Welshpony’s

De partners in crime van winnaar Jelle Leliveld waren de Welshpony’s Kompas Yris en Duco’s Sabine, en uiteraard moeder Monique Leliveld die als groom achterop zat. Naast zijn opa, door wie hij ‘besmet’ is met het menvirus, helpt Jan Bijman hem bij de dressuurtraining. “Ik ben ook bezig met het beleren van twee jonge pony’s, vierjarige Roan-Welshjes. Dat gaat super, en ik vind het opleiden van onervaren pony’s ook geweldig om te doen.”

Volgend jaar weer

“Die jonkies zijn uiteraard nog niet klaar voor een wedstrijd als dit”, vervolgt hij. “Wellicht dat ze volgend jaar kunnen meelopen. Want dan wil ik er zeker weer graag bij zijn, bij deze Jeugd Cup; het is een fantastisch initiatief!”

In de volgende MenSport meer over de Voskamp MenSport Jeugd Cup.