Pony, tweespan, marathon, SWM Oirschot
Pony, tweespan, marathon, SWM Oirschot

SWM Oirschot in het teken van NK ponymennen klasse Z

Algemeen

Van 23 tot en met 25 augustus vindt ook dit jaar bij Steenhof Stables in Oost-, West- Middelbeers het Nederlands Kampioenschap enkelspan, tweespan en vierspan pony’s in de klasse Z plaats. Naast het Nederlands kampioenschap klasse Z is de wedstrijd ook toegankelijk voor pony-aanspanningen in de klasse L en M in de SWM. Een uitgelezen kans dus voor alle ponymenners om ervaring op te doen op de prachtige thuisbasis van vierspanrijder Bert Brans. Inschrijven is al mogelijk via mijnKNHS.nl.

Promotie jeugdmennen

De organisatie van het NK ligt ook dit jaar weer in handen van SPAN (Stichting Promotie Aangespannen Noord-Brabant). SPAN wil graag weer invulling geven aan het voorstel van bondscoach Ad Aarts om parallel aan dit NK een promotiewedstrijd uit te schrijven voor het jeugdmennen. Dit betekent dat de vier mendistricten ieder weer vijf jeugdmenners mogen selecteren die onderling de strijd met elkaar aangaan. De overige jeugdmenners mogen natuurlijk ook inschrijven zolang er nog voldoende startplaatsen vrij zijn.

Organisatie door SPAN

Het ervaren organisatieteam, onder andere met parcoursbouwer Hein Verhofstad, is al maanden druk met de voorbereidingen voor deze prachtige wedstrijd aan de rand van de Oirschotse Hei. Op vrijdag wordt de dressuur verreden, op zaterdag de marathon en op zondag vindt de vaardigheid met barrage plaats, waarna per kampioenschap een aangespannen prijsuitreiking gehouden wordt. Titelverdediger bij de vierspan pony’s is Marijke Hammink en bij de tweespan pony’s Melanie van de Bunt. Titelhouder bij de enkelspan pony’s is Brent Janssen. Persbericht SWM Oirschot Foto: SWM Oirschot