WK Minden 2017 Jan de Boer vaardigheid foto verkleind
WK Minden 2017 Jan de Boer vaardigheid foto verkleind

De Boer, Houterman en Chardon jr sterk in Saumur

Algemeen

Drie Nederlandse menners deden er mee aan het CAI3*/4* in Saumur en alle drie bemachtigden ze een podiumplek. Jan de Boer won bij de vierspannen pony’s, Bram Chardon deed hetzelfde bij de vierspannen paarden; Eline Houterman werd tweede in de rubriek enkelspan paard.

De Boer wint met straatlengte voorsprong

Vooral de overwinning van Jan de Boer met zijn Welshpony’s was imponerend. Hij won alle drie de onderdelen en eindigde dan ook met een straatlengte voorsprong (bijna 37 punten!) op de nummer twee.

Ruime voorsprong Bram Chardon

Bram Chardon won de marathon in deze wereldbeker kwalificatiewedstrijd en werd verslagen in de dressuur. In de vaardigheid liet hij één balletje rollen, waardoor hij in dit onderdeel tevreden moest zijn met een achtste plek. Zijn voorsprong op de nummer twee, Chester Weber, bedroeg toch nog ruim vijf punten. Glenn Geerts reed de meest constante wedstrijd, met een vierde (dressuur), tweede (marathon) en derde (vaardigheid) positie en bezette de derde positie, net na de Amerikaan.

Dressuur bottleneck voor Houterman

Eline Houterman was de beste in twee onderdelen, maar haar dressuurproefmet Ayco had haar al op een achterstand gezet (vijfde), die ze niet meer kon goedmaken. Daardoor ging de overwinning naar degene die de dressuur had gewonnen, de voor het thuisland rijdende Marion Vignaud. Uitslag CAI3*/4* Saumur Archieffoto: Eveline Roseboom-Meel