Pinksterrit authentiek trio
Pinksterrit authentiek trio

Traditionele koetsentocht de Pinksterrit groot succes

Algemeen

Na een paar onstuimige dagen was het op 1e Pinksterdag met de weergoden goed gesteld: ideaal weer voor de paarden en de deelnemers. Het Rijtuigenmuseum Valkenswaard van de familie Van den Heuvel is een mooie ambiance voor de start van de traditionele koetsentocht de Pinksterrit. De rijders hadden na de lunchpauze in Borkel en Schaft op het terrein van Boyd Exell een leuk vaardigheidsproefje. Nieuw was dit jaar ook dat de deelnemers een andere deelnemer konden aanwijzen die in hun ogen het mooiste geheel had. Deze prijs is gewonnen door Stefan Christoffels uit Lanaken (België).

Van den Heuvel Trofee voor Leo Verhagen

De familie Chr. van den Heuvel uit Valkenswaard stelt elk jaar de Van den Heuvel Trofee beschikbaar. Deze is gewonnen door Dhr. Leo Verhagen uit Borkel en Schaft met een tweespan KWPN paarden voor een Vet Arnhem Jachtbrick. De prijswinnaar van de deelnemers die zich ’s morgens hebben laten jureren is in de rubriek Paarden Meerspan Dhr. U. vd Voorde uit Wachtebecke, bij de Paarden Enkelspan mevr. I. Voorn uit Sevenum en bij de rubriek ponyaanspanningen meneer en mevrouw Morres uit Bocholt met een tweespan Welshponys voor een Dames Phaeton.

Best geklede dame en heer

De best geklede dame is de passagier op het rijtuig van Marc Lammers uit Hamont Achel en de best geklede heer was Dhr. Marc Dekkers uit Hooge Mierde. Tijdens de rit konden de deelnemers ook meedoen aan een puzzelelement. Deze is gewonnen door de passagiers van de koets van de familie Biezenbach uit Kurten - Duitsland. Volledige Jury uitslag Paarden enkelspan aanspanningen:
 1. Mevr. I. Voorn, Sevenum (Dennilt Gig) 192,75 punten
 2. Dhr. M. Daelemans, België (Spider) 175 punten
 3. Dhr. P. v. Hoof, Luijksgestel (Dos a Dos) 171,25 punten
Paarden meerspan:
 1. Dhr. U. vd Voorde, Wachtebecke (Jachtwagen Snutzel BXL) 189,25 punten
 2. Dhr. E. de Meuter, Ternat (Roof Seat Break) 186,50 punten
 3. Dhr. R. Rutjens, Weert (Shooting Break) 184,75 punten
 4. Dhr. H. Biesenbach, Kurten (Stanhope Phaeton) 184,25 punten
Jury uitslag Pony aanspanningen:
 1. Familie Morres, Bocholt, België (Dames Phaeton) 188,25 punten
 2. Dhr. H. Duisters, Heeze (Phaeton) 184,75 punten
 3. Dhr. H. Velle, Brussel (Dogcar) 83,25 punten
Mooist geklede dame: Passagier van Dhr. M. Lammers, Hamont Achel koetsnummer 35 Mooist geklede man: Dhr. M. Dekkers, Hooge Mierde koetsnummer 17 Chr. V.d. Heuveltroffee: Dhr. L. Verhagen, Borkel en Schaft Koetsiersprijs: Dhr. Stefan Christoffels uit Lanaken. Puzzelement:
 1. Mevr. E. Biesenbach, Kurten (DLD)
 2. Dhr. H. Hoens, Borkel en Schaft
 3. Dhr. Herik, Weesp
 4. Dhr. Sjors v.d. Heuvel
 5. Dhr. Vaessen, Melderslo
Tekst: Henja Wassink – Kwinten, organisatie Pinksterrit