Francisca den Elzen-Lars
Francisca den Elzen-Lars Francisca den Elzen won goud op het WK Para mennen. (archieffoto) Foto: Bianca Douwes

Den Elzen wint weer in Beekbergen: “Lars liep lekker te showen”

Algemeen

Francisca den Elzen lijkt niet te kloppen op Paardenspektakel Beekbergen, want net als in de drie voorgaande edities gaat de paramenster met de winst op zak terug naar Drouwenerveen. Deze overwinning is ook haar derde zege dit jaar in een selectiewedstrijd van de KNHS-Witte Van Moort Para Men Trophy. “Ik ben er hartstikke blij mee”, lacht Den Elzen trots na de huldiging.

Sfeervolle wedstrijd

De menster spande afgelopen dagen haar Albrecht’s Hoeve’s Lars in. “Lars was erg druk de hele wedstrijd, hij was erg actief en liep lekker te showen. Misschien vond hij het ook gewoon heel mooi. Ik vind het in Beekbergen ook heel mooi om te rijden, er is zoveel sfeer”, vertelt Den Elzen.

Op naar de finale in Hulsberg

Van Elzen won de dressuur, werd tweede achter Jacques Poppen in de marathon en won de vaardigheid met slechts één gevallen balletje. Ze verlegt nu haar focus op de finale van de KNHS-Witte Van Moort Para Men Trophy. “We gaan nu trainen voor de finale in Hulsberg begin augustus, superleuk!” Klik hier voor alle uitslagen van CAI Beekbergen 2019. Uitslag KNHS-Witte Van Moort Para Men Trophy Beekbergen: 1. Francisca den Elzen (Drouwenerveen) – 121,22 2. Jacques Poppen (Froombosch) – 125,79 3. Aad van Marwijk (Hoenderloo) – 169,3 Bron: KNHS Foto: Bianca Douwes