Stan van EijkNK tweespan 2017© DigiShots - Jessica van Herk
Stan van EijkNK tweespan 2017© DigiShots - Jessica van Herk Stan van Eijk NK tweespan 2017 © DigiShots - Jessica van Herk

Vijf Nederlandse deelnemers naar WK tweespanrijders

Algemeen

Bondscoach Ad Aarts reist met vijf deelnemers af naar het WK voor tweespanrijders. Dat vindt plaats van 11 tot en met 15 september in Drebkau, Duitsland. De top vier van het NK Hulsberg 2019, te weten Nederlands kampioen Stan van Eijk, Antonie ter Harmsel, Raymond Letteboer en Geert Dijkhof komen aan de start op de terreinen van de menfamilie Koalick.

Vijfde en zesde combinatie

Vijfde man is Theo Timmerman.Na 26 augustus beslist de organisatie of er een zesde rijder per land mag starten. Als dit het geval is, reist Carlo Vermeulen ook naar Drebkau. Tijdens het laatste WK tweespannen in Lipica 2017 behaalden de TeamNL-menners de tiende plaats in het landenklassement. Stan van Eijk was beste Nederlander op de achtste plaats in het individuele klassement. Naar verwachting komen er in Drebkau ruim 80 tweespannen aan de start.

Familie Koalick

Dit Wereldkampioenschap wordt georganiseerd door vader en zoon Torsten en Sandro Koalick, die beiden op hoog niveau actief zijn in de internationale mensport. Zij organiseren al jaren met succes een internationale menwedstrijd op hun terreinen en stellen alles in het werk om dit WK tot een groot sportief succes te maken. Internationaal level 3 jurylid Marie de Ronde-Oudemans maakt deel uit van het jurycorps op dit Wereldkampioenschap. Level 4 official Jeroen Houterman fungeert als FEI Technical Delegate.

Voorlopig tijdschema WK tweespannen Drebkau

Woensdag 11 september 09.00 uur: veterinaire keuring 15.00 uur: openingsceremonie Donderdag 12 september 09.00 uur: dressuur (deel 1) Vrijdag 13 september 09.00 uur: dressuur (deel 2) Zaterdag 14 september 09.00 uur: marathon Zondag 15 september 09.00 uur: vaardigheid 16.00: prijsuitreiking & medailleceremonie Meer informatie vind je op wch-pairs2019-drebkau.de Bron: KNHS Foto: Digishots / Jessica van Herk