Melanie vd Bunt - Tumtum, Sunstar's CalvadosHippiade Mennen 2019© DigiShots
Melanie vd Bunt - Tumtum, Sunstar's CalvadosHippiade Mennen 2019© DigiShots Melanie vd Bunt (archieffoto) © DigiShots

Hippiade-kampioen Melanie van de Bunt: “Nu op naar het WK!”

Algemeen

De winnares van de M/Z/ZZ dressuur tweespannen pony’s ging zaterdag op de Hippiade naar Melanie van de Bunt. Van de Bunt werd twee weken geleden nog gehuldigd als Nederlands Kampioen samengesteld in Oirschot en nu kreeg ze op de Hippiade ook de gouden medaille omgehangen. De ervaren menster heeft al heel wat nationale en internationale kampioenschappen op haar naam geschreven en liet met een score van ruim 70 procent haar concurrenten nu ook ver achter zich.

Mooie afwisseling

De kersvers kampioene vertelt: “Met dit span rijd ik veelal samengesteld en we zijn nu ook druk bezig met de voorbereiding voor het WK Mennen Pony’s in Hongarije over twee weken. Toch vind ik het nog steeds erg leuk en leerzaam om aan dressuur en vaardigheidswedstrijden deel te nemen. Voor mijn pony’s is de Hippiade een mooie wedstrijd ter afwisseling, om ervaring op te doen en te leren van alle drukte. Plus dat ik het ook nog eens heel gezellig vind om hier te rijden.”

Sterk team pony’s

Over haar pony’s zegt ze: “Mijn zesjarige pony Tumtum -roepnaam Tommy- loopt rechtsvoor en vindt alles soms nog een beetje spannend en Sunstar’s Calvados - roepnaam Jimmy – helpt hem daar goed doorheen. Hij neemt hem echt op sleeptouw. Samen vormen ze een sterk tweespan. Onze focus ligt nu op het WK in Hongarije en hopen dat we daar ook een mooie prestatie kunnen neerzetten.” Uitslag Tweespannen pony’s klasse M/Z/ZZ 1. Melanie van de Bunt, Tumtum & Sunstar’s Calvados, ZZ, (Lange Boom, Nijkerk), 70,250 2. Jelle Leliveld, Kompas Yris & Duco’s Sabine, M (Voornruiters, De Meern), 64,625 3. Carolien Fischer, Frits &Lavell, M, (Postiljons, Ten Post), 64,500 Bron: KNHS Foto: DigiShots