SWM Moerenburg
SWM Moerenburg

Internationaal deelnemersveld bij spectaculaire menwedstrijd Tilburg

Algemeen

Na een super verlopen NK Pony’s in Oirschot en aangespannen dagen in Gilze wordt in het weekend van 21 en 22 september de samengestelde wedstrijd mennen in Tilburg verreden. Landschapspark Moerenburg (rond de Broekstraat) vormt het decor voor deze mooie wedstrijd die georganiseerd wordt door Menvereniging de Postkoets uit Berkel-Enschot. Met een internationaal deelnemersveld (ook Zwitserland, Luxemburg en de USA worden vertegenwoordigd!), dat bestaat uit bijna 100 aanspanningen, wordt het gegarandeerd een mooi en gevarieerd programma met voor ieder wat wils. Van enkelspan pony tot vierspannen paarden staan er aan de start. Een zeer gevarieerd deelnemersveld van hobbyrijders tot internationale toppers.

Marathon op zondag

Voor de liefhebbers wordt op zaterdag de dressuur en vaardigheid verreden. Voor het echte spektakel moet men op zondag komen kijken: dan vindt de Marathon plaats. In de 6 nieuwe hindernissen, op loopafstand van elkaar, gaan de menners de strijd met elkaar aan. Welke menner stuurt zijn paarden het soepelst en snelst door de hindernissen? Nieuw dit jaar is de spetterende waterbak. Hier is in samenwerking met de gemeente Tilburg een plaats voor gevonden aan de Koebrugseweg. De waterbak wordt landschappelijk ingepast in het natuurgebied. Op zondag zal er op het hoofdterrein van alles te doen zijn met onder andere een Valkerij, kleine kinderboerderij, tekenwedstrijd, diverse kramen.

Gratis toegang

Iedereen is van harte welkom om te komen kijken, toegang is geheel gratis. Startlijsten zijn verkrijgbaar bij het secretariaat en te vinden op www.hoefnet.nl Foto: Smilla Branchini