Melanie van de Bunt 2018
Melanie van de Bunt 2018

WK Pony’s: Uitstekende zaken voor Nederland in de marathon *video*

Algemeen

De oranje menners hebben het heel goed gedaan op de marathondag in Kisbér-Aszár (Hongarije). Nederland heeft haar voorsprong in de landenwedstrijd van het WK Ponymennen nog wat weten uit te bouwen. Tamara Pijl ging na de dressuur aan de leiding. Ze verliest vandaag wat terrein, maar staat nog net bovenaan. Marissa Schuiling behoudt haar top tien-positie; ze klimt naar plek acht. De mooiste prestatie vandaag komt van de jonge Brent Janssen, die zijn kleine Regina’s Hielke naar een prachtige vijfde plek stuurde in de marathon en stijgt van de negentiende naar de tiende plek!

Tweespannen tóp

Bij de tweespannen zeer constante verrichting van alle Nederlandse deelnemers, waardoor ze allemaal wat stijgen in het voorlopige klassement. Rodinde Rutjens, staat nu tweede, op een minimale achterstand op de Duitse leider Christof Weihe. Melanie van de Bunt (foto) deed het zelfs nog iets beter in de marathon, waardoor ze van zes naar drie klimt. Nathalie van der Ende reed naar de op één na beste prestatie in de marathon, waardoor ze klimt van zestien naar negen en ook Cas Hendriks staat nu bij de beste tien, nadat hem gisteren nog een elfde plek ten deel viel.

Twee vierspandames virtueel op podium

Edith Chardon staat nog altijd op twee na de marathon, maar ze ziet haar achterstand op Stefan Brauchle, die de marathon won, wat oplopen naar iets meer dan zes strafpunten. Marijke Hammink klimt van vier naar drie, nadat ze ook in de marathon als vierde eindigde. Jannes Kinds rijdt de top tien binnen na een negende plek in de marathon, terwijl Aart van de Kamp jr. een stevige opmars maakte, van zestien naar twaalf.

België verliest terrein

Goed werk voor Gilles Pirotte. Hij stond vierde en handhaaft die positie. Bij de tweespannen staat Johan Verhaege er het beste voor met een dertiende plek, maar hij moest vandaag wel behoorlijk wat prijsgeven, net als Nico Van Praet, die zakt van tien naar vijftien. Bij de vierspannen blijft Tinne Bax op vijf staan. Video Brent Janssen in de marathon. De Nederlanders staan er dus zowel met het team als individueel goed voor, op naar de vaardigheid morgen! Startlijsten en uitslagen op Hoefnet.nl Bron: Hoefslag Foto: Gemma Jansen