Mensport Masterclass
Mensport Masterclass

Wie doen er mee aan de MenSport Masterclass?

Algemeen

Bram Chardon, Glenn Geerts en Jaap Boom hebben zich samen met de MenSport-redactie gebogen over de inzendingen voor de MenSport Masterclass. Ze hebben vier menners uitgekozen waar ze op 25 oktober mee aan het werk gaan. Marleen Bergamin met haar Friese merrie La Vie, Huib Goetheer met zijn tweespan, Joris Lauwers met zijn pony Casanova TG en Tetske Douma met haar vierspan Welsh-pony’s rijden mee in de ‘lessen’ van Bram, Glenn en Jaap.

Marleen Bergamin

Marleen kocht haar Fries als recreatie-rijpaard, maar kwam er al snel achter dat haar merrie een echt menpaard is. Paard en amazone schoolden zich om en mennen inmiddels met veel plezier. La Vie wordt vaak te heet in de dressuurproef (klasse Z), en dat krijgt Marleen soms maar moeilijk opgelost. In de marathon (klasse L) gaat het sturen niet altijd even lekker, waardoor Marleen en La Vie zoals ze zelf zegt ‘onnodig veel meters maakt in de hindernissen’.

Huib Goetheer

Huib rijdt nog maar een half jaar met een tweespan en mist naar eigen zeggen de nodige ervaring; hij hoopt van de clinicmasters te leren hoe hij zijn span, en dan vooral zijn linkerpaard, met meer impuls kan rijden. Ook zou hij graag aanwijzingen krijgen met betrekking tot de aanleuning, om die bij beide paarden even netjes en stil te krijgen.

Joris Lauwers

Laat je niet afschrikken door de leeftijd van deelnemer Joris. Nog maar net 12 is hij, maar zelden zagen we ze zo fanatiek. Hij vlíegt door de marathon en vaardigheid, en daar zit hem ook meteen het aandachtspunt: Joris heeft wat moeite met de impuls en ontspanning. Zijn pony Casanova TG zou iets makkelijker mogen lopen.

Tetske Douma

Onderwijzeres Tetske rijdt voor de hobby met een twee- en vierspan Welshpony’s op respectievelijk Z- en B-niveau. Problemen waar zij tegen aanloopt zijn ‘blokvorming in de overgangen en de verzameling en verruiming’. In Nijkerk zien we haar op verzoek van de clinicmasters met het vierspan.

Tickets MenSport Masterclass

Iederéén kan leren van de tips van deze topmenners en jurylid Jaap Boom. De Mensport Masterclass vindt plaats op vrijdagavond 25 oktober bij Manege Luxool in Nijkerk. Er zijn nog kaarten voor de MenSport Masterclass: https://mensport.nl/mensport-masterclass/
Mensport Masterclass
Mensport Masterclass
Mensport Masterclass
Mensport Masterclass