Bram Chardon, IJsbrand Chardon 2014
Bram Chardon, IJsbrand Chardon 2014

IJsbrand Chardon: “Bram is een verbeterde versie van mij” *video*

Algemeen

Ruiters in Oranje post een prachtig interview met IJsbrand en Bram Chardon, die het gisteren en vandaag tegen elkaar en nog vier andere menners opnemen in de wereldbekerwedstrijd in Maastricht. Ze reageren daar op een aantal steekwoorden. IJsbrand begon in 1981 met het vierspan rijden en voor Bram is het pas het derde jaar met het vierspan paarden. “Ik heb dus ‘ietsjes’ meer ervaring. Maar ik ben ervan overtuigd dat Bram een verbeterde versie van mij wordt. En dat moet ook, want de sport ontwikkelt zich, en als hij mij zou kopiëren, is hij na een paar jaar uitgemend.” Bram: “Maar zonder mijn vader was het niet mogelijk geweest om het succes wat ik tot nu toe behaald heb, te hebben. Ik ben natuurlijk absoluut heel erg door hem beïnvloed.”

Van manege- naar leerbedrijf

De kanteling in het bedrijf die Jeannette en Bram graag wilden - lessen op een veel hoger niveau - begrijp ik, maar ik mis de gezelligheid van de lesklanten wel, en het contactmet de kinderen. Ik moest daar wel aan wennen.” Bram: “Ik heb er bewondering voor dat hij zich kan aanpassen met iets wat al heel lang op meer zijn manier ging.”

Trouwen?

Over hun relatie zegt IJsbrand: “Ik ben natuurlijk al jaren samen met Paulien en daar heb ik geen spijt van en dat ga ik ook niet krijgen. Bram heeft een vriendin; we wachten op het moment dat hij haar ten huwelijk vraagt, maar ja, dat komt maar niet!” Bekijk het leuke interview van Clipmyhorse.tv Bron: Clipmyhorse Foto: Remco Veurink (archief, 2014)