Prinsenrit_4622 nr 6 Jan van Riel
Prinsenrit_4622 nr 6 Jan van Riel

Opgeven voor Koetsentocht Nienoord op 17 mei

Algemeen

De eerste aanmeldingen voor de koetsentocht vanuit Nationaal Rijtuigmuseum Nienoord, op 17 mei, zijn binnen. Deelnemers zijn nog van harte welkom! De route is inmiddels bekend. De route (door het Westerkwartier) is inmiddels op hoofdlijnen vastgesteld. Na vertrek bij de borg Nienoord gaat de rit via Leek, Tolbert, Niebert en Nuis (museum ’t Rieuw en de Coendersborg (eerste stop) richting Boerakker. De afwisseling binnen het coulissen-landschap tussen natuur en bebouwing maakt het weer tot een aantrekkelijke route met tot slot een defilé op de Dam in Leek. Aansluitend uiteraard ons Koetsiersdiner.

Koetsiersdiner

Het ‘Koetsiersdiner’ is feitelijk een bedankje voor uw deelname. De organisatie heeft gemerkt dat een aantal deelnemers om wisselende redenen niet deelneemt aan het eten. Veelal gaat het dan om het niet willen achterlaten van de paarden. Om hieraan tegemoet te komen is het idee opgevat om bij goed weer het koetsiersdiner buiten te houden op het weiland (rechts-)voor de Borg. Als hiertoe wordt besloten (kort voor de rit) zal daar ook het in- en uitspannen plaatsvinden, zodat de controle op de paarden en het materiaal dichtbij en overzichtelijk is. Bij slecht weer is het diner op de parkeerplaats bij het infocentrum en het diner in de Borg.

Inschrijven voor 25 februari

Tot slot: om een goed beeld te krijgen van de hoeveelheid deelnemers vraagt de organisatie om u voor de rit op te geven voor 25 februari aanstaande. Na 25 februari zal worden besloten of de tocht op 17 mei doorgaat of niet. Er kan van tevoren betaald worden via rekeningnummer NL85 RABO 0335 13 3525 t.n.v. St Museum Nienoord, Borg en Rijtuigmuseum. Foto: Bert Heeren