Gerrie Niesing-Charly
Gerrie Niesing-Charly

In MenSport 1 De missie van Gerrie Niesing

Algemeen

Als MenSport zijn we altijd nieuwsgierig naar onze lezers en daarom bezoeken we regelmatig een trouwe abonnee. Zonder uitzondering aardige mensen met vaak een bijzonder verhaal. Voor deze editie maakten we kennis met Gerrie Niesing. De veelzijdige paardendame is geboren en groot geworden tussen de paarden. Ze is actief als menster, amazone, instructrice, SRR-examinator en in haar dagelijks leven werkt ze als manager van het Heineken-staldepartement.

Gezellige boel

Gerrie vertelt: “Mijn vader runde vroeger een melkveebedrijf en daarnaast een stalhouderij met verschillende koetsen, voor feesten en partijen. Een drukke maar gezellige boel. Alle vijf de kinderen van het gezin hebben van jongs af aan meegewerkt. Als je de leidsels vast kon houden, dan moest je mee. We reden ook onder het zadel, maar als we de straat op gingen dan kregen we van mijn vader wel de dringende boodschap mee om in de berm te blijven, want anders sleten de ijzers te snel.”

Groei van de stalhouderij

Na het overlijden van haar vader nam Gerrie samen met haar broer Tinus en zus Bea de stalhouderij over: “Dat deden we naast ons dagelijkse werk. De stalhouderij groeide en groeide, maar toch was het moeilijk om er voor drie personen een goed inkomen uit te halen. Dus tien jaar nadat we ermee begonnen, besloten we te stoppen. Alle paarden zijn gebleven voor een fijne oude dag, een aantal koetsen is verkocht. Voor de stalhouderij had mijn vader voornamelijk Gelderse paarden, bruinblessen met witte sokken.”

Geldersen én Fries

“Ik was een jaar of dertien, veertien toen Friese paarden ‘in de mode kwamen’. Zo’n prachtig zwart paard was mijn grootste wens en mijn vader kocht er dan ook eentje. Hij was er niet echt enthousiast over, want zo’n zwart paard paste in geen enkel span van hem, maar mijn eerste Fries liep wel regelmatig mee in het zesspan van Herman Haasnoot en daar was ik dan zo trots op. Herman is overigens nog steeds een goede vriend, van hem heb ik enorm veel geleerd. Inmiddels assisteer ik Herman regelmatig met de uitvaarten met paarden.” Lees het hele verhaal in Mensport 1-2020. MenSport bestellen doe je hier.