CAI Exloo
CAI Exloo

Elf landen vertegenwoordigd op CAI Exloo

Algemeen

Van 26 tot en met 29 maart vindt in Exloo al voor de vierde keer de eerste internationale samengestelde wedstrijd van het seizoen plaats. Meer dan negentig aanspanningen uit elf landen komen deze vier dagen in actie.

WK Vierspannen, WK Enkelspannen en WK Paramennen

Dit jaar is een belangrijk jaar voor de vierspan paarden, de enkelspan paarden en de paramenners. Voor deze rubrieken staan er dit seizoen Wereldkampioenschappen op het programma en voor de potentiële deelnemers aan deze WK’s vormt Exloo een belangrijke wedstrijd. De wedstrijd in Exloo wordt gebruikt om te kunnen voldoen aan de kwalificatie-eisen die de internationale hippische sportbond stelt aan deelname aan het WK.

Programma CAI Exloo

De wedstrijd gaat op donderdagmorgen van start met de veterinaire keuring, waarna de eerste deelnemers ’s middags de piste betreden voor hun dressuurproef. De overige deelnemers rijden op vrijdag dressuur. Zaterdag komen alle menners in actie tijdens de marathon met zes hindernissen. Op zondag wordt de vaardigheidsproef gereden, in twee pistes.

Para Men Trophy

Naast de internationale rubrieken voor enkel-, twee- en vierspan paarden en pony’s wordt er door de nationale paramenners in Exloo gestreden om de KNHS Para Men Trophy. Toegang en parkeren zijn alle dagen gratis. Meer informatie over CAI Exloo