Boyd Excell (4)
Boyd Excell (4)

WK Vierspannen gaat door!

Algemeen

Het WK Vierspannen leek van de baan, maar zojuist is bekend gemaakt dat het evenement alsnog doorgaat in 2020 en wel op de terreinen van Boyd Exell in Valkenswaard van 5 tot 11 oktober. Boyd: “De bedoeling is om de hele industrie van koetsen en dergelijke weer een boost te geven na deze lastige tijd. Ik was het in eerste instantie niet van plan, want je haalt je wel wat op de hals, maar vrienden en sponsoren hebben me het laatste zetje gegeven. Zij vroegen: “geef ons dat kampioenschap” en dat gaat nu dan ook gebeuren.”

Live op tv en internet

In aanloop naar het WK zullen nog enkele wedstrijden plaatsvinden. Deze worden zo snel mogelijk bekendgemaakt. “De menners kunnen zich nu ergens op gaan richten. De FEI en de KNHS hebben zich positief opgesteld. Een dergelijke wedstrijd betekent ook voor hen weer inkomsten. En natuurlijk biedt het weer hoop en plezier.

Live op tv en web

“In eerste instantie gaan we uit van de wedstrijd live uitzenden op TV en internet”, vervolgt de in Valkenswaard gevestigde menner. “Maar als het tegen die tijd weer mogelijk is, dan natuurlijk het liefst met aanwezig publiek.”

Extra kansen nieuwe menners

“Omdat het een speciale tijd is, bieden we naast de gebruikelijke drie deelnemers per land nu ook veel meer nieuwe en jonge menners een kans om aan het kampioenschap mee te doen. We gaan er iets heel moois van maken met z’n allen!”, besluit Boyd. Redactie MenSport Overname zonder bronvermelding en toestemming niet toegestaan.