Driving Valkenswaad International WK
Driving Valkenswaad International WK

KNHS en FEI akkoord met organisatie WK Vierspannen 2020

Algemeen

Drie weken geleden werd bekend dat het WK Vierspannen doorgaat op de terreinen van Boyd Exell in Valkenswaard. Toen had de organisatie nog geen officiële toestemming van de hippische instanties. Nu laat de organisatie van Driving Valkenswaard Internationale weten dat ook de KNHS en de FEI akkoord zijn. “We zijn erg dankbaar voor de ondersteuning van ons bid door de KNHS en de steun van de FEI. Dit is een enorme stap richting een WK dit jaar, maar we zijn er nog niet helemaal”, vertelt voorzitter Ludo Hertroijs. “We zijn samen met de Gemeente Valkenswaard aan het kijken hoe we een evenement kunnen neerzetten dat voor alle deelnemers veilig is.”

Perspectief op echte sport

Maarten van der Heijden, technisch directeur van de KNHS is ook enthousiast: “Geweldig dat er na al deze onwerkelijke maanden een partij is die dit WK Vierspannen op zo een korte termijn wil en kan realiseren. Fijn dat er weer perspectief op echte sport is, nu ook in het vierspan mennen. Valkenswaard heeft een ervaren wedstrijdorganisatie en een schitterende locatie om een top kampioenschap te laten verrijden. De KNHS en de internationale menwereld kijken uit naar mooie mensport op het hoogste niveau.

Limburg 2020

Van der Heijden voegt toe: “Tegelijkertijd is het belangrijk om te melden dat we samen met de organisatie van het oorspronkelijke  Wereldkampioenschap voor vierspannen Limburg 2020 bij De Peelbergen uitkijken naar hun WK tweespan in 2021 en hun ambities om het WK Vierspannen in de toekomst te organiseren.”

Publiek

Het organisatiecomité overweegt de komende tijd zorgvuldig of het evenement toegankelijk kan worden voor publiek. Als bovenstaande positief uitpakt, zijn de bekende DVI-terreinen van Exell Equestrian in Klein Schaft (Valkenswaard) van 7 tot en met 11 oktober het strijdtoneel van het WK vierspannen 2020. Bron: KNHS Foto: DVI