vierspan
vierspan Het WK Vierspannen gaat -als het goed is- over enkele dagen van start.

Ook tweespannen aan de start tijdens WK Vierspannen 2020

Algemeen

Van 7 tot en met 11 oktober wordt het Wereldkampioenschap vierspan paarden verreden aan de Horse Boulevard in Valkenswaard. In overleg met de nationale en internationale hippische sportfederatie is er nu besloten dat er een beperkt aantal internationale tweespanrijders aan de start mag komen op de terreinen van Exell Equestrian.

Uitnodiging

Voor deze groep wordt een tweesterren-wedstrijd uitgeschreven. De beste landen uit het individuele klassement van het Wereldkampioenschap in Drebkau 2019 ontvangen een uitnodiging om deelnemers af te vaardigen. Tweespanrijders uit Hongarije, Duitsland, Nederland, Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk, aangevuld met Polen, zijn van harte welkom. Het aantal tweespanrijders dat per land kan starten, is afhankelijk van het aantal inschrijvingen voor het Wereldkampioenschap en voor de tweesterren-wedstrijd voor vierspan paarden. Laatstgenoemde rubriek is eveneens aan het programma toegevoegd om de vierspanrijders die net buiten de boot vallen om hun land te vertegenwoordigen op het WK, toch in de WK-sfeer te laten deelnemen. Voor het WK mogen er zes deelnemers per land starten.

Prioriteit

Uiteraard heeft het WK vierspannen bij de programmering de absolute prioriteit. Er is voldoende trainingsmogelijkheid voor alle aanspanningen en bij slechte weersomstandigheden rijden de tweespannen in een andere dressuur-en vaardigheidsring. De organisatie heeft inmiddels de volledige goedkeuring van de Gemeente Valkenswaard. Vooralsnog vindt het evenement plaats zonder publiek. Alle wedstrijdonderdelen zijn echter via een (betaalde) livestream te volgen op internet! Bron: KNHS Foto: Jessica Pijlman