_DSC3735 (1)
_DSC3735 (1) Harrie Verstappen en zijn tweespan.

Mensport weer naar de drukker

Algemeen

Vandaag gaat de nieuwe Mensport naar de drukker. We hebben natuurlijk weer enorm ons best gedaan om er een interessant, en mooi nummer van te maken en lichten alvast een tipje van de sluier op, over wat u als abonnee mag verwachten. Mensport verschijnt in de week van 2 november.

Stan van Eijk

Zo zijn we op bezoek geweest bij tweespanrijder Stan van Eijk. “Als je mij vijf jaar geleden had verteld waar ik nu sta, dan had ik je vierkant uitgelachen”, begint hij het verhaal. Stan heeft drukke jaren achter de rug met de verbouwing en verhuizing van het familierestaurant en de ontwikkeling van zijn span. Hoe dat verlopen is én wat zijn ambities zijn, vertelt hij openhartig in de volgende editie.

Van rijpaard naar menpaard

Een heel ander onderwerp is dat van hoe je van je rijpaard een menpaard maakt. Voormalig wereldkampioen Harrie Verstappen gaat hier verder op in. In zijn huidige tweespan is het linkse paard een voormalig Z-dressuurpaard dat hij heeft omgeschoold.

Paardentram op luchtbanden

Een historische terugblik maken we naar de paardentram in Delft. Paardenman Lau van der Sman zette begin jaren ’80 van de vorige eeuw een authentieke paardentram op luchtbanden,  spande er een paar KWPN’ers voor en ging toeristen rondrijden in de historische binnenstad van Delft. Hij maakte van alles mee, waarbij het mennen centraal stond.

Zeeuwse familie

In de serie ‘Allemaal familie’ zijn we dit keer afgereisd naar Zeeland naar moeder en dochter, Linda en Sanne Janssen, die echt alles samen doen en dus van het mennen een echte ‘familiehobby’ hebben gemaakt.

En verder in Mensport ...

En verder zoomen we in op de volgende onderwerpen:
  •  Wedstrijd in beeld: Spetteren in Ouddorp
  • Voorkomen beter dan genezen: omslaan met het enkelspan in de vaardigheid
  • Trainer / pupil: Marissa Schuiling en Linda Drijver
  • Authentiek onderweg: The Officer’s Cart, door Thrupp & Maberly - London
  • Durf te vragen: ‘Mesten tijdens de proef’
  • Regioberichten
  • Prijspuzzel
  • En nog veel meer!

Mensport Verschijnt in de week van 2 november

De komende editie van Mensport ligt in de week van 2 november op de mat en is vanaf dan ook te verkrijgen via Paardenmagazines.nl of in de betere boekenwinkel. Bron: Mensport Foto: Sanne Wiering