2210202040. SIEBERS Saskia_AXEL_SPDX8131©S. Bailly _ Centaure Production-klein
2210202040. SIEBERS Saskia_AXEL_SPDX8131©S. Bailly _ Centaure Production-klein Saskia Siebers

Saskia Siebers nipt op bronzen tussenpositie WK enkelspannen

Algemeen

Saskia Siebers is momenteel de sterkst presterende Nederlander op het WK enkelspannen in het Franse Pau. Met Axel eindigde ze gisteren in de eindstand van de dressuur als tweede, met maar één punt verschil met de nummer één Marion Vignaud. Vandaag stond de marathon op het programma.

Kijkerige baan

“De dressuur ging heel goed. Het was een kijkerige baan in het stadion waar heel veel omheen gebeurde. Heel veel ervaren paarden kwamen zelfs niet rond. Met een onervaren paard of een kijkerig paard had je wel een probleem. Ik had daar gelukkig geen last van. Axel is nu 15 jaar en heeft al zoveel gezien en gedaan en zijn basis is gewoon heel erg goed. In zo’n baan merk je dat zijn ervaring naar voren komt”, vertelt Saskia

Marathon zwaar

Vrijdag stond de marathon op het programma. Saskia eindigde daarin als achtste en staat nu in de tussenstand derde met 135.12. Vignaud (134.08) staat bovenaan, gevolgd door de in Nederland wonende Canadese Kelly Houtappels-Bruder (134.32). “Het was een zware marathon van 20 kilometer. De start lag ook al op 2,5 kilometer stappen. Het was een A-traject van acht hindernissen.Veel paarden kwamen er vermoeid uit, maar Axel zijn conditie is heel goed. Hij is zo sterk en wil altijd gaan. Ik had alleen in hindernis drie en zes een kleine storing. Hij dook zelf een gat in. Ik wilde hem wegtrekken, maar dat lukte niet zo snel. Tien seconden is dan niks. Dat was jammer, want alles zit heel dicht bij elkaar.”

Vaardigheid mijn ding

Zondag is de vaardigheid het afsluitende onderdeel. “Dat is wel echt mijn ding. Het zal heel spannend worden, want alles zit heel dicht bij elkaar. We starten in omgekeerde volgorde, dus voor de laatste die binnenkomt is het het spannendst. Ik hoop dat het een mooie strijd wordt.”

Onzeker

“De voorbereidingen waren niet optimaal. Je hebt toch steeds in je achterhoofd dat het alsnog afgelast wordt. Het was allemaal zo onzeker. Ik ben wel heel blij dat we toch nog konden gaan. Het is ook een echt WK. Alleen dan met mondkapje, maar daar zijn we inmiddels al zo aan gewend. Op de kar hoef je hem niet op en dan mis je hem bijna”, lacht ze.

Overige Nederlanders

Rudolf Pestman staat zesde in de tussenstand. Frank van der Doelen bezet plaats zestien. Eline Houterman vinden we terig op plaats 19. In de landenstrijd staat Nederland op zilver. Bekijk hier de uitslagen tot nu toe. Bron: Mensport