Janna Moorlag
Janna Moorlag

Janna Moorlag: “Door MenSport@Home blijf je doelmatig trainen”

Algemeen

Op de facebook-pagina van MenSport werd de behoefte aan online proeven rijden voor menners gepeild. Menster, jurylid en instructeur Janna Moorlag was één van de velen die laaiend enthousiast reageerde. “Zo leuk dat dit nu ook voor de menners mogelijk is. Je merkt gewoon dat er ook onder de menners behoefte is om te toetsen hoe ze ervoor staan. Je wil weten welke progressie je hebt geboekt of wellicht bevestiging in hetgeen je aan het trainen bent geweest. De wedstrijden worden iedere keer weer opgeschoven, dus dit is een mooi alternatief.”

Toetsen

“Naast dat ik zelf men, ben ik ook jurylid en instructeur. Voor mijn leerlingen zou het ook geweldig zijn om hier aan mee te kunnen doen. Zo begeleid ik een M-combinatie, die gewoon heel graag wil weten of ze klaar is voor het Z. Dat kan ze nu mooi laten toetsen.”

Puzzelen

“Ik vind het heel uitdagend om met een combinatie te ‘puzzelen’ en te kijken hoe we het paard kunnen verbeteren. Elk paard is anders en vraagt om een ander aanpak. Het maakt mij ook niet uit met wat voor paard je komt of welk niveau je rijdt. Zelfs recreanten vind ik leuk om les te geven. Het gaat er toch uiteindelijk om dat we zo lang mogelijk plezier hebben van ons paard, door hem goed te trainen.”

Gemoedelijk

“Zelf ben ik bezig met enkele jonge pony’s en zou het ook goed zijn om eens te kijken hoe ze ervoor staan door een proefje te rijden. Mennen is zo leuk! Voorheen reed ik ook veel onder het zadel en heb ik paarden zadelmak gemaakt. Toch vind ik dat de mensen die onder het zadel rijden over het algemeen veel individualistischer zijn. Bij het mennen gaat het er veel gemoedelijker aan toe. Zo was ik bij een wedstrijd een keer mijn plastron vergeten. Nou, ik kon niemand vinden die mij er eentje wilde lenen. Maar bij het mennen was ik een keer mijn langboom vergeten en dan word je echt geholpen om dat probleem op te lossen. Je gaat niet alleen voor de oranje strik, maar ook voor de gezelligheid. Dat mis ik nu wel. Op wedstrijd kijk je ook eens naar collega’s en daar leer je ook weer van.”

MenSport@Home

Wil je ook weten waar je staat en je proef online laten beoordelen? Dat kan vanaf 1 januari! MenSport heeft namelijk in samen werking met We All Ride de MenSport@Home competitie opgericht. Extra leuk is dat er per klasse een klassement opgemaakt wordt en er leuke prijzen te winnen zijn. Op de website van weallride.nl vind je meer informatie om mee te kunnen doen aan Mensport@Home   Overname zonder bronvermelding én toestemming via info@mensport.nl is niet toegestaan. Foto: Privébezit