Indy Blokzijl
Indy Blokzijl

Rita Qualm: “De proef is al gefilmd voor MenSport@Home”

Algemeen

Voormalig actief menster en jurylid Rita Qualm is helemaal klaar voor de MenSport@Home competitie die MenSport Magazine samen met We All ride heeft opgericht. Vanaf 1 januari kunnen de gefilmde proeven ingestuurd worden naar We All Ride om deze door een internationaal menjurylid te laten beoordelen en te laten voorzien van feedback. “Toen ik het zag dat deze mogelijkheid er kwam, was ik meteen enthousiast. Zelf ben ik vier jaar geleden gestopt met wedstrijdrijden, maar jureer ik nog wel. Mijn 16-jarige zelf opgeleide Welsh sectie B pony, Bluemers Linde, oftewel Bloem, wordt nu gereden door een meisje dat met haar pony bij mij op stal staat.”

Gevoel

“Zij heet Indy Blokzijl en is in mijn ogen echt een natuurtalent. Indy ment nog maar een jaar met Bloem en kan nu al meer dan ik met Bloem kon. Zij heeft zo veel gevoel voor het mennen. Daarbij is ze stapelgek op de pony en Bloem gaat op haar beurt weer door het vuur voor Indy. Het is geweldig om te zien. Ze ment altijd met een brede grijns op haar gezicht.”

Zelf bepalen in welke klasse

“Op het moment dat we zagen dat de mogelijkheid er kwam om online proeven te rijden heeft de moeder van Indy direct een proefje gefilmd. Deze gaan we, zodra het kan, insturen. Ze heeft een B-proefje gereden en het is goed om te kijken waar je dan staat. Maar als dit nou heel goed beoordeeld wordt, wordt de volgende proef misschien wel een klasse hoger. Dat is wel fijn van deze competitie, dat je zelf kunt bepalen in welke klasse je start.” Op de website van weallride.nl vind je meer informatie om mee te kunnen doen aan Mensport@Home   Overname zonder bronvermelding én toestemming via info@mensport.nl is niet toegestaan. Foto: Privébezit