Anne Zaayer
Anne Zaayer

Anne Zaayer: “Met MenSport@Home op naar het WK”

Algemeen

Anne Zaayer is maar wat blij met de mogelijkheid om online proeven te rijden met MenSport@Home vanaf 1 januari. Een samenwerking tussen MenSport Magazine en We All Ride, waarbij de ingestuurde proeven worden voorzien van feedback door internationaal jurylid Peter Bonhof. Nu kan ze namelijk eens laten toetsen hoe ze ervoor staat om toe te kunnen werken naar het WK. Anne zit met haar nu nog achtjarige Mr. Reddington, oftewel Ray waarmee ze dit jaar in Exloo won, in het B-kader voor pony’s enkelspan. Voor deze categorie staat er aankomend jaar een WK op de planning. “Ik ben zo blij met de mogelijkheid om de proeven door niemand minder dan Peter Bonhof te kunnen laten jureren. Natuurlijk werk ik ook met mijn trainer en juryleden die ik ken naar het WK, maar het is gewoon goed als er eens vreemde ogen mee kijken.”

Kritisch, maar redelijk

“Peter Bonhof is een fantastisch jurylid, waarvan ik vind dat hij de meeste inzicht heeft in hoe een goede proef eruit moet zien. Hij is kritisch, maar ook redelijk. Ik denk dat ik wel een paar keer een filmpje in ga sturen. Het gaat mij dan echt om de feedback die ik krijg, zodat ik daarmee aan de slag kan. Om vervolgens hopelijk te kunnen laten zien dat het beter gaat en te kijken wat we dan nog kunnen verbeteren.”

Karakter

“Ik heb Ray nu al drie jaar en toen ik hem kreeg was hij net beleerd voor de wagen. Ik heb hem zelf opgeleid en hij heeft een super instelling. Met Ray train ik bij Tor van den Berge, die heel goed kijkt naar het karakter van de pony en hier op in speelt. Tor is erg van de losgelatenheid en door het lichaam lopen van de pony. Ray wordt ook door zijn vaste amazone, Isa, twee keer per week gereden.”

Winstpunten

“Zelf vind ik het helemaal niet jammer dat je niet voor winstpunten kan rijden, want het gaat mij om de feedback waar ik mee aan de slag wil. Overigens vind ik het terecht dat er niet voor winstpunten gereden kan worden, omdat je het op film lang niet zo gedetailleerd kan zien dan in het echt. Op film gaat het erom hoe het algemene beeld overkomt en dat je daar commentaar op krijgt, waar je wat mee kunt.”

Motiverende initiatieven

“Ik ben heel blij met dit initiatief, maar ook met de gratis online instructiefilmpjes van Ad Aarts voor MenSport-abonnees. Dit werkt heel motiverend.” Op de website van weallride.nl vind je alle informatie om mee te kunnen doen aan Mensport@Home Overname zonder bronvermelding én toestemming via info@mensport.nl is niet toegestaan. Foto: Privébezit