Annemarie Bongaerts met Sunnyh
Annemarie Bongaerts met Sunnyh

Annemarie Bongaerts: “Door mijn vriend ben ik gek op paarden”

Algemeen

De meeste ‘paardenmeisjes’ krijgen hun vriend maar lastig enthousiast voor de paarden. Maar bij Annemarie Bongaerts ligt dit anders. Zij raakte juist door haar vriend besmet met het paardenvirus. “Door mijn vriend, Lute, ben ik en iedereen van de familie, nu gek van paarden. Samen met elkaar met de wagen op pad, is voor ons de gewoonste zaak van de wereld.”

Zijn schuld

“Lute heeft al heel lang paarden. Hij heeft er nu één en heeft daarvoor ook meerdere paarden gehad. Al denk ik dat ik Sunnyh inmiddels wel een beetje ons paard kan noemen,” vertelt Annemarie Bongaerts lachend. “We gaan steeds vaker samen op pad en ik doe nu ook veel zelf. Het is toch wel zijn schuld dat ik nu niet meer bij de paarden weg te slaan ben. Ik vind het heerlijk om met ze buiten te zijn.”

Trekpaarden

“Sunnyh is een trekpaard. Lute had hiervoor ook al trekpaarden dus hij is echt wel fan van het ras. Toen ik hem ze voor het eerst zag was ik best bang. Ze ogen natuurlijk heel groot en log. Maar Sunnyh heeft echt laten zien dat trekpaarden eigenlijk heel lief en loyaal zijn. Ze is absoluut niet dominant. Daarnaast vind ik het leuk dat je zoveel met ze kan doen. Niet alleen rijden, maar ook het mennen, samen het bos in en lekker van de natuur genieten.” Vertelt Annemarie. Op stal waar Sunnyh staat, staan ook andere trekpaarden. “Je ziet echt dat het ras van zichzelf zo rustig en vriendelijk is. Dat spreekt mij erg aan.”

Snelle leerling

“Lute heeft Sunnyh nu al een jaar. Ze was pas twee jaar oud toen hij haar kocht. Hij wilde haar wel onder het zadel beleren, maar daar was ze echt nog te jong voor. We hebben rustig rondgekeken en afgelopen zomer is ze naar een trainer gegaan die haar voor de kar heeft beleerd. Ze is nu bij Lute ook onder het zadel, maar we mennen toch wel meer. Dat kunnen we natuurlijk ook samen doen en met vrienden en familie. We gaan dan ook regelmatig op pad met de kinderen en familie of kennissen. Iedereen is gek op Sunnyh.” Besluit Annemarie

Een kleine Sunnyh

“We zitten nu wel een beetje rond te kijken of we Sunnyh willen en kunnen laten dekken. Ze is voor ons wel ideaal en we zijn beiden verkocht aan het ras. Het staat nog niet vast of we dat gaan doen, maar we zijn een beetje aan het ontdekken wat de mogelijkheden zijn. Zeker omdat we nu beiden zo leuk vinden.” Tekst: Sophie van der Molen voor Mensport. Overname zonder bronvermelding én toestemming via info@mensport.nl is niet toegestaan. Foto’s: Privébezit