Saskia Koldenhof
Saskia Koldenhof Eigen foto.

Saskia: ‘Het mennen is een uit de hand gelopen hobby’

Algemeen

Helaas kunnen we door de coronamaatregelen nog niet op wedstrijd met onze menpaarden. Dat is jammer. Ook Saskia Koldenhof baalt ervan. Ze is nu ongeveer 6 jaar besmet met het menvirus en kijkt er naar uit om weer op wedstrijd te gaan met haar 2 Welshjes. “Vroeger heb ik heel fanatiek onder het zadel gereden”, vertelt Saskia (42) uit Wilp op de Veluwe. “Het mennen kwam later pas. We hebben paarden aan huis en toen mijn schoonzusje zwanger werd, moest haar paard worden verzorgd. Dat werd gedaan door Anja Tenk. Zij was helemaal van het mennen, en toen hebben we een keer mijn Haflinger voor de kar gezet om het te proberen. Daar is het begonnen. De Haflinger hebben we niet meer, maar wel 2 Welshjes waar ik nu sinds een jaartje tweespan mee rijd. We hebben nu 6 paarden aan huis, waarvan ik er zelf 3 heb. Het is een beetje een uit de hand gelopen hobby geworden!”

Samen doen

“Mijn schoonzusje is inmiddels ook besmet met het menvirus. Inderdaad, die destijds zwanger was. Zij vindt het ook helemaal leuk. Thuis ben ik vooral fanatiek met dressuurtraining. We wonen niet aan een bos, maar Anja zegt wel dat we wat vaker naar het bos moeten. Dat is ook super lekker. Alleen doe je dat toch niet ‘even’, omdat je dan weer met de vrachtwagen moet. Eerst had ik ook nog een groot paard om zelf te rijden, maar die heb ik de deur uit gedaan. Het leuke aan mennen is dat je het sámen kunt doen. Samen met mijn vaste groom en hulp Anja. En in marathonwedstrijden met mijn man. Hij vindt het ook mooi om mee te gaan. Verder bemoeit hij zich er niet mee hoor, dus dat is ideaal”, zegt Saskia lachend.

Met de paarden op Texel

Een van de mooiste ervaringen voor Saskia was op Texel. “Daar deden we mee aan een marathonwedstrijd. We waren er 5 dagen met onze caravan en de paarden. Het was een soort mini-vakantie. Sport, hobby en vakantie gecombineerd. Heerlijk. We zijn toen alleen niet met onze paarden over het strand gegaan, dat lijkt me nog wel een keer leuk om te doen. Dat staat wel op mijn bucketlist. Of lekker met Anja en de pony’s op vakantie als dat weer enigszins mogelijk is. In een appartementje of huisje met de paarden erbij. Dat is mijn passie, heerlijk door de bossen struinen.” Wil jij ook jouw liefde en passie voor paarden met ons delen? Stuur dan een berichtje naar info@mensport.nl Saskia Koldenhof Door: Robert Hüsken / Mensport
Saskia Koldenhof