Arjen Reitsma 2
Arjen Reitsma 2 Eigen foto

Arjen is gek van mennen: ‘Volgend jaar het Pieterpad’

Algemeen

“Een beetje gek”, noemt hij het zelf lachend. Mocht je komend jaar een menner in een onesie-pak van een Minion zijn kar zien parkeren bij een restaurant voor een chocomel, dan is de kans groot dat het Arjen Reitsma is. “Ze zitten gewoon lekker. Dat is wel zo handig tijdens het mennen.” Arjen is dol op mennen. Naast bijzondere outfits heeft hij ook een opvallend plan uitgestippeld. “Ik wil volgend jaar graag het Pieterpad rijden met mijn paard Shain”, zegt Arjen tegen Mensport. “Mijn idee was om te beginnen in Groningen en eindigen in Maastricht, maar ik woon zelf halverwege. Daarom heb ik mijn plan bijgesteld: ik wil in Maastricht beginnen, halverwege thuis pauzeren en dan eindigen in Groningen.”

Voorbereiding op het Pieterpad

Arjen heeft een jaar de tijd om zichzelf en zijn paard voor te bereiden op de lange tocht. “Ik mik op april of mei, want dan is het nog niet zo warm en zijn er geen steekvliegen. Ik ben nu allerlei spullen voor onderweg aan het verzamelen en ik heb een afspraak met een orthopedisch smid staan. Zelf ben ik geen voorstander van ijzers, maar zo’n smid kan mij beter advies geven. Ik wil wel het beste voor mijn paard, want mijn paard Shain heeft hoefkanker gehad, dus iedere dag die we samen hebben, is gewonnen.”

Veel trainen

Om te beginnen wil Arjen de Veluwetrail rijden. Hij is al flink aan het trainen. “Shain en ik moeten uren maken met de kar. Veel rijden in de bak, al vind ik dat zelf niet zo leuk. Maar dat is voor de spieren van Shain wel goed.” En dat alles om volgend jaar samen met zijn vriend het Pieterpad te gaan rijden. Niet de wandelroute, maar het grootste deel van de fietsroute. “Daar zitten wel wat stijle stukken in, dus die moeten we omzeilen. Ik ga de boekjes van de fietsroute bestuderen en waar nodig de route aanpassen. Dus alle tips zijn welkom! Misschien ben ik wel de eerste die het Pieterpad met paard en wagen gaat berijden? Officieel mag het volgens mij niet eens, maar ach.” “Ik zie het meest op tegen het lange stilzitten”, zegt Arjen lachend. “Het leukste lijkt me het ontmoeten van nieuwe mensen onderweg. Ik mik op 25 kilometer per dag rijden. Dat is lang. Uiteraard wel met genoeg pauzes en chocomels tussendoor!” Arjen Reitsma Pieterpad
Arjen Reitsma 2