Caleche-01-1536x1024
Caleche-01-1536x1024 Caleche, foto Haagsche Rijtour

Coronaperikelen verstoren de première van Haagsche Rijtour

Algemeen

De Stichting Haagsche Rijtour maakt zich sterk om elk jaar op de zaterdag vóór Prinsjesdag (september) een historische rijtoer met antieke rijtuigen te organiseren. Deze route voert langs de Haagsche stadspaleizen. Dit jaar kan de rijtour helaas niet doorgaan.

Veel werk verzet

De route zou starten met een ontvangst voor genodigden op het Lange Voorhout. En aan het einde van de rit zouden de gasten daar ook weer worden afgezet. Er is veel werk verzet door de organisatoren. Echter, gezien de onduidelijkheden die rondwaren omtrent de coronapandemie, in combinatie met de relatief korte voorbereidingstijd, is er te veel onzekerheid om een verantwoorde uitvoering te kunnen realiseren.

Feest

“Het moet wel een feest zijn,” zegt Anneke Hanemaaijer, stalhouder te Zoetermeer en één van de initiatiefnemers.  Het moet een bijzondere belevenis worden voor zowel de koetsiers en hun gasten maar ook voor het publiek dat in grote getale de stoet ongetwijfeld zal komen bewonderen. Het streven is  zo’n 40 aanspanningen bij elkaar te krijgen, waaronder Landauers, Berliners, postkoetsen  en mogelijk ook een  char-a-bancs en een calèche.

Haagsche Rijtour 2022

“Volgend jaar beter,” zeggen de organisatoren. Dan rijdt de stoet uit op 17 september 2022. Voor liefhebbers een datum om nu alvast te noteren. Aanmelding van antieke aanspanningen kan via de link naar Stalhouderij Hanemaaijer op de website

Bekend fenomeen

De organisatie vindt plaats onder de vlag van het zogenaamde Prinsjesfestival dat een bekend fenomeen is in het Haagsche en altijd veel publiek trekt van binnen en buiten de stad.

Meerijden?

Wie met zo’n vorstelijk rijtuig mee wil rijden door de Haagse binnenstad en een koets of rijtuig wil inhuren of wellicht als sponsor zijn klanten wil onthalen, kan zich wenden tot Mariska Gerrits, per mail mariska@eqi.nl of telefonisch op 06 53402865.” Nadere informatie vindt u op de website Bron: Persbericht / Mensport Foto: Haagsche Rijtour