Stan van Eijk
Stan van Eijk

Ook selectie WK Tweespannen bekend

Algemeen

Van 8 tot 12 september is het zo ver: het WK Tweespannen in Kronenberg. Het belooft een super spannende strijd te worden.  Bondscoach Ad Aarts heeft inmiddels zijn selectie bekend gemaakt.

Hoog gespannen

De verwachtingen voor het team zijn hoog gespannen, want onder de geselecteerde menners is het voltallige team dat twee jaar geleden teamzilver won op het WK.

Negen tweespanrijders

Aarts mag negen tweespanrijders meenemen naar het prachtige wedstrijdterrein van Grandorse in Kronenberg. De bondscoach kan steunen op zeer ervaren rijders, want zeven van de geselecteerden hebben al enkele WK’s gereden in één of meerdere mensportdisciplines. “Een WK in eigen land wordt denk ik heel mooi . Ik hoop dat er veel publiek bij aanwezig mag zijn”, zegt Aarts.

Ervaren rijders

Voor de bondscoach waren het Nederlands kampioenschap in Maasdijk en de internationale menwedstrijd in Valkenswaard van vorige week de belangrijkste observatiemomenten om tot zijn selectie te komen. “We hebben een brede selectie en het zijn allemaal ervaren rijders, die al langer in de tweespanklasse rijden”, vertelt Aarts. “Ik heb er een goed gevoel bij. Met het landenteam ga ik voor een medaille.”

Puzzel

Aarts belegt in augustus nog een trainingsweekend om aan de dressuur nog wat extra aandacht te kunnen geven. “Zo kunnen we ook een beetje wedstrijdritme creëren om zo goed mogelijk naar Kronenberg toe te werken.” Aarts maakt op een later moment bekend wie er voor Nederland in het team zitten. “Het team formeren is nog een puzzel. Bij die beslissing laat ik ook het trainingsweekend nog meewegen, want daar kan ik zien welke paarden in vorm zijn. Bij het verdelen van de medailles gaat het soms maar om een paar punten verschil.”

Selectie

Stan van Eijk (Schinveld) Antonie ter Harmsel (Rijssen) Ton Vreugdenhil (De Lier) Raymond Letteboer (Oud-Ootmarsum) Geert Dijkhof (Klarenbeek) Ewoud Boom (Nijkerk) Theo Timmerman (Klarenbeek) Carlo Vermeulen (Griendtsveen) Henk Garrits (Lieren) Erik Evers (Oudenbosch) is als eerste reserve aangewezen, Anna de Ronde (Zwartewaal) is tweede reserve.

Voorlopig programma WK Tweespannen Kronenberg:

Woensdag 8 september: 10.00 uur: veterinaire keuring Donderdag 9 september: 10.00 uur: dressuur deel 1 Vrijdag 10 september: 10.00 uur: dressuur deel 2 Zaterdag 11 september: 10.00 uur: marathon Zondag 12 september: 10.00 uur: vaardigheid, ca. 16.00 uur: prijsuitreiking Meer info en tickets Bron: KNHS | Mensport Foto: Digishots