Driving Competition LIPICA
Driving Competition LIPICA WK Tweespanrijden in Lipica (foto: Gabriele Boiselle)

Tickets WK tweespannen met korting!

Algemeen

Het wereldkampioenschap voor tweespan paarden wordt gehouden van 8 tot en met 12 september 2021 in Kronenberg. Limburger Stan van Eijk (Schinveld) won brons op het laatste WK in 2019 en zal zeker een gooi doen naar een hoge klassering op het WK in zijn eigen provincie.

Naast de vele sportieve hoogtepunten kun je tijdens het WK ook genieten van een groot aantal side events, zoals de openingsceremonie & landenavond, een programma voor basisscholen en een Bixie Event. Het wedstrijdprogramma begint op donderdag 9 september. Vanaf de tribune hebben de bezoekers uitstekend zicht op de hoofdpiste, waar de dressuur en de vaardigheid worden verreden.

De organisatie verwacht ca. 80 deelnemers uit 24 landen. De verwachting is dat er acht of negen Nederlanders mee mogen doen. Ditzelfde aantal geldt ook voor de andere landen. Wie er voor Nederland starten, is nog niet bekend maar het spreekt voor zich dat de winnaars van het NK in Maasdijk een goede kans maken. “Wij willen zo veel mogelijk tweespanrijders de gelegenheid geven te starten op dit prachtige WK”, aldus Limburg 2021-voorzitter Nico Rijnbende. “Dit is een unieke kans om op eigen bodem te excelleren.”

Tijdens alle onderdelen van het WK is publiek welkom. Via het ticketsysteem op de website reserveer je eenvoudig je tribuneplaatsen en toegang tot de marathon op zaterdag. De lezers van MenSport krijgen een korting van 10% op de toegangsprijs! Gebruik hiervoor bij je online reservering de kortingscode LEDENACTIEMENSPORT2021. Deze actie is geldig tot en met 15 augustus 2021.

“Een unieke kans om op eigen bodem te excelleren”

Het programma:

Donderdag 9 en vrijdag 10 september: Dressuur Zaterdag 11 september: Marathon Zondag 12 september: Vaardigheid Ga naar www.limburg2021.nl om je kaarten te reserveren.